Održan sastanak aktera razvoja USK u Sanskom Mostu

0
46

12208-650x383 (1)Sanski Most – U okviru projekta Razvoj inovacija i privlačenje investicija u USK – BINOVA održan je sastanak aktera razovja USK u Sanskom Mostu. Cilj sastanka je bio da se prezentira do sada urađeno u okviru projekta i planirane projektne aktivnosti za naredni period, da se uključe svi akteri razvoja u implementaciju projekta, da se prezentiraju raspoloživi programi poticanja privrede u USK, kao i raspoloživi razvojni programi i resursi.

Sastanak je organizirala Razvojna agencija USK, a sastanku su prisustvovali Ministar privrede u Vladi Unsko-sanskog kantona Vid Šantić, predstavnici općina Sanski Most, Ključ, Bosanski Petrovac i Bosanska Krupa, Privredna komora USK, Obrtnička komora USK, Udruženje privrednika i obrtnika Sanski Most, kao i 30-ak predstavnika MSP sektora. Predstavnici općina Bihać, Cazin, Bužim i Velika Kladuša će biti pozvani na sličan sastanak koji će se u narednom periodu organizirati u jednoj od ovih općina.

Na sastanku su prezentirane aktivnosti projekta BINOVA, dostupni programi poticanja male privrede, usluge koje će pružati Centar za podršku poduzetništvu koji će biti uspostavljen u poslovnoj zoni Pilana u Bosanskoj Krupi do kraja ove godine i planirane aktivnosti sa ciljem privlačenja investicija u USK. Ključni akteri razvoja USK su dali punu podršku Razvojnoj agenciji USK u implementaciji projekta BINOVA i svim ostalim aktivnostima koje će rezultirati ekonomskim razvojem i povećanjem zaposlenosti, te su prezentirali prilike za razvoj USK.

Zaključeno je da se ovakvi sastanci moraju češće organizirati sa ciljem koordinacije aktivnosti aktera u procesu ekonomskog razvoja, informisanja MSP u USK o programima poticanja koji su im dostupni i informisanja aktera razvoja o projektima koji se implementiraju u USK.

 

(nasbiro.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime