5. Juni 2016

Maglaj, Zavidovići, Žepče – U Brčkom je održana završnica odbojkaškog školskog takmičenja Bosne i Hercegovine, poznatije kao “Male olimpijske igre”, a po dvije najbolje ekipe iz Federacije, Distrikta Brčko i RS-a izborili su učešće na završnici.

brcko postro

Kao što je poznato sve četiri ekipe pobjednice iz ZDK-a izborile su nastup na završnici, a ekipe iz Žepča, Maglaja te dvije iz Zavidovića na najbolji način su predstavile odbojku našeg kantona u “odbojkaškom” gradu Brčkom.

Ekipe iz ZDK osvojile po dvije srebrene i bronzane medalje, srednje škole su bile bolje pa su djevojke iz Gimnazije “Edhem Mulabdić” Maglaj kao i momci iz Srednje mješovite škole Zavidovići bili drugi, pobjednici u navedenim kategorijama bili su domaćini.

Kod osnovaca dvije bronzane medalje dolaze u naš kanton a učenice Osnovne škole Žepče bile su 3 zbog identičnog omjera s prve dvije ekipe, a žepčanke su jedine pobjedile pobjednice ekipu iz Kalesije.

Ekipa Osnovne škole “Hajderovići” Zavidovići također zauzela je odlično treće mjesto i na najbolji način predstavila školu koja ove godine slavi 100 rođendan.

Moramo pohvaliti domaćina Brčko Distrikt i profesore tjelesnog i zdravstvenog odgojana na odličnoj organizaciji i gostoprimstvu te se nadamo da će i Federalno takmičenje u narednim godinama biti organizovano na sličan način.

Uz navedene nagrade u ZDK stigla je i nagrada za najbolju igračicu turnira u konkurenciji osnovki a to je učenica koja je igrala za Žepče Lejla Selimović.

Lejla Selimovic, najbolji igrač turnira.

Gimnazija

Srednja mješovita škola Zavidovići.

Osnovna škola Žepče.

Osnovna škola

(BHindex.info)

Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR