Odgođeno usvajanje rebalansa budžeta opštine Srebrenica

0
18

srebrenicaSrebrenica – Odbornici Skupštine opštine Srebrenica odgodili su planirano usvajanje rebalansa lokalnog budžeta za ovu godinu, jer još nije dobijena saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske za predloženi dokument bez koje se legitimna odluka ne može donijeti.

Načelnik opštine Ćamil Duraković rekao je novinarima da je, zbog manjih prihoda u toku godine u odnosu na plan, predloženo da ovogodišnji budžet za oko 100.000 KM bude manji od planiranog.

On je istakao da je neophodno i da se odlukom o rebalasnu izvrši preraspodjela utroška sredstva po stavkama kako bi se izbalansirali prihodi i rashodi i omogućilo izmirivanje obaveza opštine prema dobavljačima i korisnicima budžetskih sredstava.

Budžet ove opštine usvojen je u martu u iznosu od 7.845.400 KM.

Odbornici su uputili ozbiljne primjedbe opštinskoj administraciji, jer, prema njihovoj ocjeni, na odbornička pitanja opštinski službenici dostavljaju nekvalitetne, površne i nepotpune ili nestručne odgovore, te su zatražili da se odgovornije odnose prema svojim radnim zadacima ili da se preispita njihova stručnost i radna sposobnost.

Duža rasprava vođena je o Nacrtu odluke o komunalnom redu i odbornici su dali mnoštvo prijedloga koji treba da budu razmotreni i uneseni u Prijedlog odluke o komunalnom redu kako bi ona bila što obuhvatnija, preciznija i kvalitetnija, ali i primjenjiva u praksi i prihvatljiva za građane i druge subjekte na koje se odnosi.

Donesena je odluka da i ove godine 21. decembar bude obilježen kao Dan opštine.

Usvojen je izvještaj opštinske Komisije za izbor i imenovanja na osnovu koga su popunjena upražnjena mjesta u nekim upravnim i nadzornim odborima, kao i skupštinskim radnim tijelima, a usvojen je i izvještaj o radu Savjeta za kulturu ove opštine za prošlu godinu.

(Capital)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime