Od obećanog miliona KM nema ništa

0
22
3712-KakanjKakanj, Doboj, Tuzla – Grad Kakanj koji “proizvede” 550 miliona maraka svojoj državi zauzvrat ne dobije ništa. Tako su mještani sela Tršće nadomak ovog grada prokomentarisali raspodjelu obećanih sredstava iz GSM licence ovom selu. Poznato je da je Vlada FBiH izvršila raspodjelu novčanih sredstava naplaćenih izdavanjem GSM licence. 
 
Kakanj bez pripadajućih sredstava
Od ukupno 13,2 miliona KM, Kakanj je dobio nula KM. Tako je Općina Kakanj, koja u znatnoj mjeri puni budžete viših nivoa vlasti, a zauzvrat ne dobija ni pripadajući iznos PDV-a, a ni sredstva od GSM licence, ostala uskraćena za značajna sredstva iz kojih bi mogla finansirati nekoliko veoma važnih projekata koje je aplicirala prema Ministarstvu za promet i komunikacije F BiH koje Vladi F BiH predlaže raspodjelu sredstava od GSM licence. Na sredstva GSM licence Općina Kakanj je aplicirala projekt sanacije puta Ton-Župni ured, projekt sanacije glavne gradske saobraćajnice, sanaciju mosta u ulici Omera Maslića, projekt izgradnje mosta na putu za Brnjic koji bi zamijenio postojeći drveni most.
Za Doboj Jug 700.000 KM

Iz sredstava GSM licence nije podržano ni finansiranje sanacije puta za Tršće sa kojim je Općina Kakanj aplicirala. O ishodu aplikacije za sanaciju puta za Tršće već duže vrijeme stižu upiti mještana Tršća. Iz GSM licence sredstva su dobile neke druge općine i neki drugi projekti. Općina Doboj Jug je dobila 700.000 KM, Tuzla je dobila 1.250.000 KM, Vlada Unsko-sanskog kantona 1.200.000 KM za sanaciju lokalnih cesta.

(nasarijec)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime