Od danas 40.000 korisnika javnog prevoza u Sarajevu može koristiti jedinstveni kupon

0
75

Penzioneri, koji čine gotovo polovinu svih korisnika mjesečnih kupona u Kantonu Sarajevo – njih oko 40.000, su prva kategorija koja će od danas moći koristiti jedinstven kupon za oba gradska prevoznika.

Nakon ove prve etape, dogovoreno je da slijede, đaci, studenti, nezaposleni i ostale kategorije, saopćeno je danas iz Vlade KS.

“Nadam se da je svima sada jasno da je ova Vlada dovoljno zrela i hrabra da u svom mandatu adresira jedno od klučnih pitanja za sve građane Kantona Sarajevo, a to je javni gradski prevoz. S druge strane, ovaj sporazum još jednom pokazuje da smo i Vlada koja želi da razgovara i kreira rješenja koja uzimaju u obzir sve uključene strane koliko i kad je to moguće,” izjavio je Šteta.

Jučerašnji sporazum rezultat je uspješnih pregovora ministra Štete nakon izražene zabrinutosti dijela uposlenika Grasa odlukom Vlade Kantona Sarajevo da građanima omogući izbor prevoznika uz jedinstvenu mjesečnu kartu za javni prevoz.

Ovo je prvi sporazum koji su potpisali resorno ministarstvo i dva gradska prevoznika. Radi se o privremenim mjerama do puštanja tarifnog sistema i elektronske naplate karata od 1. decembra 2019.

“Vlada Kantona Sarajevo i njeno resorno ministarstvo opredijeljeni su za poboljšanje stanja u javnom linijskom prevozu putnika na području Kantona Sarajevo i obezbjeđivanju korisnicima javnog linijskog prevoza putnika što kvalitetnije i jednistavnije usluge, a sve u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i zaštiti javnog interesa,” potcrtao je ministar Šteta.

klix.ba


Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime