Obustave saobraćaja na putu Tuzla-Bjeljina

0
16

s_2101312165302Tuzla, Bijeljina – Prema prikupljenim informacijama, jutros se na putevima u BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja.  Do kraćih zastoja dolazi  na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Bugojno-Kupres, Jajce-Banja Luka i Modriča-Gradačac.

Na dionici magistralnog puta M-5 Jezero-Mrkonjić Grad-Rogolji u toku je sanacija mostova “Balkana” i “Paljevac”, pa se saobraćaj za sve kategorije vozila odvija obilaznicom  u neposrednoj blizini.

Zbog radova na deminiranju terena polusatne obustave saobraćaja od 08 do 15 sati aktuelne su na dionici M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Banj Brdo).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.
……………………………….
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE !
……………………………….
RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Tuzla-Kalesija, u mjestu Tojšići u toku su sanacioni radovi, naizmjenično propuštanje vozila. Također, u mjestu Rainci, zbog sanacije mosta, saobraća se novoizgrađenom obilaznicom (devijacijom).
M-5
Jezero-Mrkonjić Grad-Rogolji, saobraćaj se za vrijeme sanacije mostova “Balkana” i “Paljevac” odvija obilaznicama u neposrednoj blizini, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.
M-5.1
Kiseljak- u toku je izgradnja kružnog toka, obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.
M-14.1
Modriča-Gradačac-zbog izvođenja neophodnih radova na ulazu u Gradačac (kod benzinske pumpe) povremeno se zauzima jedna traka.
M-16
Bugojno-Kupres – u toku su sanacioni radovi, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem R-414, radovi na mostu, saobraćaj preko mosta dozvoljen vozilima do 5 tona i visine  do 2,80 m.
Jajce-Banja Luka-u toku su radovi na dionici Šeher (Toplice)-Karanovac, pa vozače molimo da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
M-16.4
Prolaz kroz Bugojno, zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom uz moguće obustave do 15 min.
M-18
Semizovac-Olovo-u toku je sanacija dva mosta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom (u dužini od cca 200 m). Također, u Čevljanovićima izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Tuzla-Bijeljina, deminiranje u mjestu Banj Brdo, polusatne obustave saobraćaja u vremenu od 08 do 15 sati.
Olovo-Kladanj-u toku su sanacioni radovi na mostu na Karauli, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI:
R-445 Ilijaš (raskrs. za D.Bioču),zbog izvođenja sanacionih radova, saobraća se usporeno-jednom trakom.

KANTON SARAJEVO:

-Zbog rekonstrukcije Stupske petlje izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).
-Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.
-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama:Braće Begić, Soukbunar, Stara cesta, Čobanija, Džemala Bijedića,  Asima Ferhatovića i Ante Fijamenga.
-Zbog izvođenja radova na sanaciji saobraćajnice usporeno se saobraća ulicom Adema Buće (od raskrsnice sa ulicom Dolačka do raskrsnice sa ulicom Trebinjska) u vremenu od 08 do 18 sati. U danima vikenda sve do 02.11.2013. godine u istom terminu na pomenutoj lokaciji saobraćaj će biti potpuno obustavljen.

Zabrane/Ograničenja
Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmijerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h.
ZABRANE:
M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje – zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

(source.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime