Obilježeno 20 godina postojanja “Kruga 99”

0
11

20_god_179348207BiH – Članovi Asocijacije nezavisnih intelektualaca “Krug 99” večeras su u Sarajevu organizirali tradicionalno novogodišnje druženje.

Članovi, simpatizeri i uvodničari na sesijama večeras su obilježili i 20 godina postojanja Asocijacije te se prisjetili profesora Sulejmana Redžića, kojeg su, kažu, na prošlogodišnjem druženju posljednji put vidjeli.

Predsjednik Asocijacije Adil Kulenović je istaknuo kako su aktivnosti Kruga 99 u protekloj godini, ali i u proteklih 20 godina pokazali rezultate i želju za aktivnim učešćem u dešavanjima u okolini.

Kulenović je kazao da su članovi uspijevali biti aktivni, ali da će u 2014. godini nastojati biti još aktivniji te ponuditi odgovore na još više pitanja.

Poručio je da bi se svi u BiH trebali ugledati na Asocijaciju te da na sličan način doprinose poboljšanju odnosa u BiH, a što je uvjet za stvaranje bolje budućnosti.

– U narednoj godini pokušat ćemo odgovoriti na složena pitanja imajući u vidu da se BiH nalazi u poziciji malog eksperimentalnog laboratorija u kojem se previru razne sjevnice, a kojih građani često nisu svjesni – kazao je Kulenović.

On je dodao i da je BiH potreban ozbiljan institut za strateško istraživanje koji bi u širim razmjerima mogao da posmatra sjevnice koje se lome nad BiH.

Kazao je da će u Asocijaciji sljedeće godine nastojati biti bliski takvom idealu.

– U 2014. godini nas očekuje složena situacija i zbog izbora i zbog loše ekonomske situacije, a što može u velikoj mjeri da pojača tendencije unutrašnjih sukobljavanja što je najveća opasnost za BiH – naglasio je Kulenović te dodao da unutrašnje sukobljavanje može dovesti do izoliranosti od drugih procesa koji se dešavaju u regiji i Evropi, a što predstavlja najgori oblik u kojem se jedno društvo može naći.

Kulenović je kazao i da će Asocijacija u nastavku aktivnosti promovirati etičke odnose u BiH te slati poruku da se mržnja uči isto kao i ljubav.

(Fena)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime