Obilježena devetneesta godišnjica oslobađanja bihaćke mjesne zajednice Sokolac

0
25

ek8pBihać – U bihaćkoj mjesnoj zajednici Sokolac danas je održana tradicionalna manifestacija kojom mještani ove mjesne zajednice, ali i građani Bihaća, obilježavaju godišnjicu oslobađanja naselja ratne 1995.godine. Devetnaesta godišnjica od oslobađanja Sokoca bila je prilika da se prisutni prisjete ratnih dešavanja i herojske borbe pripadnika 5.korpusa Armije R BiH i policije R BiH  na oslobađanju ovog prigradskog naselja.

Prisutnima se obratio Ismet Fazlić, predsjednik MZ Sokolac, kazavši da je prisjećanje dužnost i obaveza, kako mještana Sokoca, tako i svih građana Bihaća, jer na taj način svima šaljemo poruku da je grad Bihać grad heroj,  kojeg su časno branili pripadnici Armije R BiH, od kojih je njih 32 sa područja MZ Sokolac dalo svoje živote.

„Naši sumještani koji su dali živote i dijelove tijela za slobodu našeg naselja i grada Bihaća za nas mještane su lideri i naš putokaz kako moramo raditi. A u proteklih godinu dana dosta toga smo realizirali u našoj mjesnoj zajednici i to zahvaljujući Općini Bihać i mještanima. Zajednički posao nastaviti ćemo i ove godine , u planu je nekoliko projekata a posebno izdvajam sportsko-rekreacioni centar koji će itekako puno značiti mještanima Sokoca „- kazao je Fazlić. Kako je u svom obraćanju istakao mr.sci.Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća,  u prošloj godini na realizaciju infrastrukturnih projekata, odnosno asfaltiranje nekoliko ulica u Sokocu, izgradnju spomen sobe, rekonstrukciju kanala za oborinske vode, uvođenje grijanja u džematsku kuću i podršku Udruženju nezaposlenih lica izdvojeno je skoro 300.000  KM.

Naši sugrađani koji su dali živote i koji su se borili za državu BiH zaslužuju da imaju bolju vlast i ovim ljudima ne možete lagati, već učiniti sve što jedna lokalna zajednica može da se stvore bolji uslovi za život. Mi svi zajedno moramo napraviti konsenzus i smanjiti plate i prilagoditi ih uslovima u kojima živi većina naroda koja nema posao. Općina Bihać u toku prošle godine realizirala je veliki broj projekata u MZ Sokolac i to nastavljamo i ove godine uz nadu da ćemo ove godine imati podršku viših nivoa vlasti. Te podrške nije bilo prošlih godina i vrijeme je da političari na višim nivoima vlasti, a koji imaju bezobrazno velike plate, misle malo i o lokalnim zajednicama jer život je danas u općinama i ukoliko nam dođe pomoć sa viših nivoa vidjeti će te daleko više urađenog posla nego li prošle godine „- kazao je načelnik Galijašević.

U sklopu obilježavanja najzaslužnijim pojedincima i ustanovama dodijeljene su plakete i zahvalnice.

(mojusk.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime