Obilježena 12. godišnjica KK “Sensei” Turija-Lukavac

0
6

Obilježena 12. godišnjica KK "Sensei" Turija-Lukavac

Lukavac – Na lokalitetu Planinarskog društva “Svatovac” Poljice, članovi KK “Sensei” Turija-Lukavac, obilježili su 12 godina postojanja i rada kluba.

Trener kluba, Mehmed Halilović, istakao je da je svrha postojanja I rada kluba ispunjena, da se karate, kao sport, afirmisao na području čitave Općine Lukavac, jer je jedan od osnovnih ciljeva ovog kluba bio dostupnost djeci i omladini bavljenjem ovim sportom širom lukavačke Općine, i što veći broj ih uključiti u sport. U tom pravcu, zajedno sa Centrom za kulturu Lukavac, klub je pokrenuo besplatnu karate školu tokom čitave godine, kako bi sport, a samim time i karate bio dostupan svima.

Za proteklih 12 godina takmičari kluba osvojili su preko 4000 medalja na raznim takmičenjima, širom BiH i inostranstva, na međunarodnim takmičenjima, federalnim, državnim , balkanskim, evropskim i svjetskim prvenstvima.

Klub je iškolovao 35 majstora karate sporta, 6 trenera i 8 sudija. Takmičari ovog kluba, redovno se uvrštavaju među najuspješnije takmičare Općiine Lukavac i Tuzlanskog kantona.

Klub nastavlja sa radom, pripremama za narednu polu sezonu gdje takmičare očekuje puno nastupa na domaćoj i međunarodnoj sceni, a već 20.09.2015.godine u Lukavcu povodom dana Općine Lukavac, KK Sensei organizuje, Tradicionalni međunarodni karate kup “Lukavac 2015”.

Na obilježavanju godišnjice, uručena su priznanja za ostvarene takmičarske rezultate Nejiri Talović, Dženani Šiljegović, Emini Muranović, Adeli Memić-Mandžuka i Lejli Softić.

Priznanja su uručena i trenerima kluba, Almi Frkić, Selmi Kovačević i Adinu Osmanović.

Klub se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomagali rad i uspjeh kluba, od državnih institucija, lokalne samouprave, pojedinaca, privatnih i privrednih društava, printanim i elektronskim medijima a posebno svojim članovima i njihovim roditeljima.

(rtvtk.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime