Obilježavanje Dječije sedmice u Gornjem Vakufu-Uskoplju

0
30

d857df8a9cfd7c86ccb2e9f710b5414b_LGornji Vakuf – U Centar za socijalni rad Gornji Vakuf-Uskoplje u saradnji sa svim osnovnim školama, Udruženjem „Pčelica“, Omladinskim centrom, uz finansijsku podršku Ministarstva zdravstva i socijalne politike SBK i Crvenog križa naše općine organizovao je niz aktivnosti (edukativnih, kulturnih, zabavnih, sportskih, humanitarnih) za djecu osnovnih škola u sklopu obilježavanja Dječije nedjelje u 2014. godini. Kroz spomenute aktivnosti željelo se utjecati na podizanje svijesti o dječijim pravima i ukazati na važnost kvalitetnog i sigurnog odrastanja uz ljubav, podršku i razumijevanje.

Dana 16.10.2014. godine organizovane su sljedeće aktivnosti:

– Defile djece kroz grad s transparentima o temeljnim dječijim pravima koje su djeca, uz pomoć nastavnika, sami kreirali i izradili. U defileu je učestvovalo više od 200 djece iz svih osnovnih škola.

– Organizovana priredba u Domu kulture za djecu osnovnih škola koje su se same predstavile sa pojedinačnim tačkama iz muzičkih, kulturnih, dramskih i drugih aktivnosti,

– Dodjela zahvalnica za učesnike,

– Podjela sendviča, sokova i slatkiša,

– Igre bez granica u gradskom parku,

– Članovi Vatrogasnog društva i policijski službenici su djeci demonstrirali svoj rad,

– Predstavnici Centra za socijalni rad i Crvenog križa pripremili su i podijelili u mjesnim zajednicama pakete hrane  i higijene za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

(gornjivakuf.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime