Obavijest: Ispunjeni svi uslovi Općinskog vijeća za preuzimanje sportskih objekata

0
10

IMG_2774

Kakanj – Usvajanjem novih Pravila, te neophodnih Pravilnika JU za kulturu i obrazovanje Kakanj od strane Upravnog odbora na svojoj 6. redovnoj sjednici, koja je održana 22.12.2015.godine sa početkom u 14:00 sati u prostorijama JU, ispunjene su i posljednje administrativne obaveze zadužene od strane Osnivača ove Ustanove, tj. Općinskog vijeća Kakanj.

Naime, Općinsko vijeće Kakanj je zadužilo JU za kulturu i obrazovanje Kakanj da do kraja tekuće godine izvrši sve pripreme administrativne prirode kako bi od 01.01.2016.godine preuzeli rukovođenje, upravljanje i održavanje sportskim objektima kojima je do sada upravljalo JP Kakanj-sport doo Kakanj, a radi se o objektima koji trenutno nose nazive: Sportska dvorana Kakanj sa pratećim objektima, Sportska dvorana CC1, te SKI Centar Ponijeri.

Naša obaveza je bila da završimo sve administrativne procedure a koje su se ticale prije svega proširenja djelatnosti, te izmjena i dopuna Pravila i neophodnih Pravilnika JU.

Kada je u pitanju proširenje djelatnosti, sud u Zenici je izdao novo Rješenje u kojem stoji da JU za kulturu i obrazovanje Kakanj mijenja svoj naziv u Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj, te da se možemo baviti pored kulturne i muzejske djelatnosti, kao i obrazovanja, i sportskim te uslužnim djelatnostima.

Usvajanjem novih Pravila i neophodnih Pravilnika JU od strane našeg Upravnog odbora, stekli su se uslovi da dalje postupimo po Odluci Općinskog vijeća, a to znači da ćemo ponuditi zasnivanje radnog odnosa za 15 zaposlenika JP Kakanj-sport doo Kakanj koji bi od 01.01.2016.godine nastavili raditi na dosadašnjim referatima ali u JU Kulturno-sportski centar Kakanj i naravno za njihov rad će im biti redovno isplaćivane plate u skladu sa stručnom spremom te obavljenim poslom. Usvojena je nova organizaciona struktura u kojoj će zaposlenici biti raspoređeni u 4 Odjela, i to: Odjela za opće poslove, Odjel za kulturno-umjetničke djelatnosti i marketing, Odjel za sportske djelatnosti, te Odjel za održavanje.

„Pred nama je velika odgovornost koja zahtijeva puno truda i rada i ja sam ubijeđen da ćemo uspjeti probuditi sportska dešavanja u našem gradu, ali za sve to očekujemo podrušku Osnivača Ustanove ali i građana ovog grada“  Direkotor JU dipl.oec. Aldin Šljivo.

 

IMG_2767

(domkulturekakanj.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime