Novi vodovod u ulici 25. novembra u Bosanskom Petrovcu

0
28

Bosanski Petrovac – Jučerašnjim činom svečane predaje završenog vodovoda u ulicama 25. novembar i Ploča, okončan je projekt podrške Vlade Japana općini Bosanski Petrovac na podizanju kapaciteta vodovodnog sistema.

Novoizgrađeni vodovod načelniku Općine Bosanski Petrovac, Zlatku Hujiću, u ime Japanske ambasade, predao je gospodin Kazumasa Miyazaki, zamjenik Japanskog ambasadora. Predaji rekonstruiranog vodova prisustvovao je i premijer Vlade Unsko-sanskog kantona, Izudin Saračević.

„Mi smo dodijelili investiciju ovom gradu, to je koštala 92 hiljade eura, i zaista je veliko zadovoljstvo da smo učinili život građanima boljim, nego prije. Uvjerio sam se i lično, imajući priliku da pijem vodu sa novog vodovoda“ – rekao je Kazumasa Miyazaki, zamjenik Japanskog ambasadora.

U projekt vodovodne mreže u Bosanskom Petrovcu Japanska ambasada, putem “Grass Roots Projects (GAGP) ,investirala je grant sredstva za sanaciju sekundarne mreže u ulici 25. novembar i ulici Ploča, stotinu novih priključaka na gradsku mrežu dobilo je izuzetno sigurnu i zdravstveno ispravnu vodu.

„Bilo je dosta problema sa snadbijevanjem vodom ovih ulica, implementirali smo projekt, zamijenjene su stare vodovodne cijevi iz austro-ugarskog ili jugoslavenskog perioda, postavljeno je kilometar novih cijevi, smanjeni su gubici u mreži, te osigurana voda za piće“- rekao je načelnik Hujić, zahvaljujući se narodu Japana na podršci koja pruža na razvoju Bosanskog Petrovaca.

Zahvalnost na podršci Vlade Japana narodu u Bosanskom Petrovcu izrazio je i premijer Saračević, te posebno istaknuo angažman Općine na realizaciju ovog projekata.

„Ovdje se vidi i potvrđuje moja teza koju sam izrekao 12. februara, da su lokalne zajednice najbolji dio Unsko-sanskog kantona, a ovim projektom je podignut kvalitet života za ovaj gusto naseljeni dio Bosanskog Petrovca.“- rekao je Izudin Saračević, premijer Vlade USK.

Vodovod je završen u planiranom roku, a od velikog značaja je dio poslova, kao podizvođač, izvodilo i lokalno Komunalno preduzeće u Bosanskom Petrovcu.

(rtvusk.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime