Novi Travnik: Ministrica obrazovanja će osobno provjeriti stanje u OŠ “Safvet beg Bašagić”

0
25

Novi Travnik – Treća faza izgradnje Osnovne škole “Safvet beg Bašagić” je u tijeku, a riječ je o radovima na krovnoj konstrukciji čija je vrijednost oko 130 tisuća KM.

Kamen temeljac za ovu školu je postavljen u izbornoj 2008. godini, ali ona još nije završena. Učenici i nastavnici, kako je za Drukčiji radio izjavila ravnateljica navedene škole Nizada Skrobo, rade u lošim i nezadovoljavajućim uvjetima u prostorijama bivšeg đačkog doma.Načelnik općine Novi Travnik Refik Lendo je istaknuo kako učenici i djelatnici u tako lošim uvjetima borave već 20 godina, te je u razgovoru za Kanal 6 pozvao ministricu obrazovanja znanosti kulture i sporta Katicu Čerkez da posjeti ovu školu.

Ministarstvo i ministrica nikad nisu došli obići ovu školu, i ja ih ovim putem pozivam da dođu i zatvore školu. Bolje i to nego da djeca budu u ovim uvjetima. Ovo do sad što se radi, to radi Općina Novi Travnik jer smo mi najviše zainteresirani da se ta škole završi, pa smo potpisali ugovor od 130 tisuća maraka da se uradi krov, a očekujem od Vlade i Ministarstva koje je najodgovornije za to kako i gdje djeca borave, da će ove godine izdvojiti više sredstava da se ta škola konačno i završi, izjavio je načelnik Lendo.

Kontaktirali smo ministricu Čerkez koja nam je kazala kako na redovnim sastancima sa svim ravnateljima škola nije dobila informaciju da su uvjeti rada u Osnovnoj školi Safvet beg Bašagić tako loši, kao ni u izvješću koje joj je krajem godine dostavljeno od inspektora s terena.

Otići ću u navedenu školu i osobno provjeriti u kakvim se uvjetima radi i boravi, a Ministarstvo će uvijek izaći u susret svim zahtjevima da se pristupi obnovi i poboljšanju uvjeta rada u svim školama, kao što smo i za OŠ Safvet beg Bašagić u protekloj godini pomogli i izdvojili sredstva, izjavila je za Drukčiji radio ministrica Čerkez.

Podsjetimo, Vlada Srednjobosanskog kantona je početkom listopada 2015. godine na prijedlog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta donijela odluku o izdvajanju sredstava za izgradnju OŠ Safvet beg Bašagić Novi Travnik, kojom su izdvojili iznos od 50 tisuća KM.

(drukciji.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime