Novi Travnik danas dobio dva hafiza, Nijaza Omeragića i Farisa Perendu

0
84

Novi Travnik danas dobio dva hafiza, Nijaza Omeragića i Farisa Perendu

Novi Travnik – Danas je radostan dan za muslimane Novog Travnika. Allahovom odredbom danas, 02.03. 2016. godine uspješno su položili hifz pred komisijom Rijaset u Sarajevu Nijaz Omeragić i Faris Perenda.

Nijaz Omeragić, sin Avde i Zehre, rođen je 30.05.1975. godine u Rankovićima, općina Novi Travnik. U istom gradu je završio Osnovnu i srednju školu. Radi kao privatni poduzetnik. Oženjen je sa Hajrija hanumom s kojom ima tri sina Usamu, Ubejdu i Bilala. Nijaz je polagao hifz pred komisijom Rijaseta od 17.02. do 02.03. 2016. godine. Njegov muhaffiz je bio hfz. dr.Fadil Bektaš.

Faris Perenda, sin Taiba i Aide, je rođen 27.02.1999. godine. Poslije završene Osnovne škole upisao je Elči Ibrahim-pašinu medresu u Travniku, u kojoj je sada treći razred. Naučio je Kur’an napamet pred svojim profesorom kiraeta u Travničkoj medresi hfz. dr.Fadilom Bektašom. Faris je polagao hifz pred komisijom Rijaseta od 17.02. do 02.03. 2016. godine. Na takmičenjima u učenju Kur’ani Kerima u našoj zemlji i inozemstvu Faris je pokazao veoma zapažene rezultate.

Sa novotravničkim hafizima danas je hifz uspješno položio i Harzudin Škiljan, sin Sakiba i Pembe, rođen 15.07.1982. godine u Jajcu. Poslije završene Osnovne škole upisao je Elči Ibrahim-pašinu medresu u Travniku koju je završio kao odličan učenik 2002. godine. Njegov razrednik je bio hfz. Fadil Bektaš koji mu je usadio ljubav prema učenju Kur’ani Kerima napamet. Poslije završene Medrese Harzudin je završio Filozofski fakultet, odsjek za orijentalistiku u Sarajevu. Nakon završenog fakulteta posvetio se učenju Kur’ana napamet pred hafizom Abdurrahmanom Osmanovićem. Harzudin je polagao hifz pred komisijom Rijaseta od 17.02. do 02.03. 2016. godine. Oženjen je sa Merzada hanumom s kojom ima sina Alija. Radi kao imam u džematu Pivnice, Medžlis islamske zajednice Cazin.

Harzudin i Faris su 38. i 39. hafizi Elči Ibrahim-pašine medrese. Čestitamo novim hafizima na postignutom uspjehu uz molbu Uzvišenom Allahu da im Kur’an bude vodič u životu na ovom svijetu i šefa’atdžija na Ahiretu!

(saff.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime