Novi sadržaji u centru „Safet Zajko“: Mališanima na raspolaganju vozić, tobogani i tereni sa umjetnom travom (Foto)

0
31

Click to enlarge image 13.jpg

Sarajevo – Nakon što je prošle godine izgradila najveći park u gradu Sarajevu, sa atletskom stazom, fudbalskim stadionom sa umjetnom travom, košarkaškim i dječijim igralištima, te brojnim drugim sadržajima za djecu i odrasle, Općina Novi Grad je u ovoj godini nastavila sa proširenjem sadržaja u Centru „Safet Zajko”.

Građanima Novog Grada, Sarajeva, ali i gostima glavnog grada BiH od danas su na raspolaganju novi sadržaji u Centru „Safet Zajko“, među kojima je i vozić za djecu, koji je danas stavljen u funkciju.

Zajedničkom akcijom Općine i privrednih subjekata koji su donirali sadržaje za djecu od danas su u funkciji i dva fudbalska terena sa umjetnom travom, veliki dječiji park sa toboganima kakvog do sada nije bilo na području Novog Grada. Pored novih sadržaja za djecu uređena su još tri hektara sa zelenim površinama, nove staze sa klupama i šadrvani, a prostor je i osvijetljen. U narednom periodu će biti postavljeni i betonski stolovi za stoni tenis.

Novouređeni dio Centra „Safet Zajko“ zajedno sa načelnikom Općine Novi Grad Semirom Efendićem svečano su otvorili Nedžad Polić, direktor firme HIFA Oil Group, koja je poklonila vozić za djecu, zatim donator velikog tobogana za djecu Murat Begić, direktor Velvet tade firme i Sunija Jahić, direktor firme Bosman, koji je donirao umjetnu travu za dva fudbalska terena.

Kako je ovom prilikom kazao načelnik Efendić tobogani za djecu su nešto novo, a od sada će se djeca moći igrati i na novim terenima sa umjetnom travom.

„Kada smo prije nekoliko mjeseci bili na sajmu u Turskoj sa firmama iz Novog Grada od direktora Velvet trade firme dobili smo obećanje da će on kupiti jedan park, koji je tada predstavljen na sajmu. Park je od danas djeci na raspolaganju “, kazao je načelnik Efendić.

Istakao je da jako veliki broj naših građana posjećuju park „Safet Zajko“, od samog njegovog otvaranja, a naročito od proljeća. Vikendima je park pun posjetilaca iz cijelog Sarajeva, tako da je proširenje parka od velikog značaja kako u parku ne bi bile velike gužve.

„Ostalo je da se uredi još četiri do pet hektara prostora koji će biti stavljeni u funkciju do kraja ove godine. Bit će izgrađeni vodeni sadržaji, parkovske površine kombinirane sa vodom i sl.“, rekao je načelnik Efendić.

Prilikom obraćanja prisutnima direktor Nedžad Polić kazao je da je donacija ove firme mali znak društvene odgovornosti i poklon najmlađim stanovnicima Općine Novi Grad.

Nakon svečanog otvaranja mališani su imali priliku isprobati nove parkovske sadržaje, a posebno su najmlađi uživali u vožnji vozićem.

Click to enlarge image 14.jpg

Click to enlarge image 18.jpg

Click to enlarge image 19.jpg

Click to enlarge image 2.jpg

Click to enlarge image 22.jpg

Akos.baBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime