Novi roman “Bijeg iz slobode” autora Muhameda Mahmutovića, najprodavanijeg bh.pisca

0
0

Muhamed Mahmutović, najprodavaniji bh. autor, rodom iz Cazina, uskoro će u sarajevskoj Skenderiji promovirati svoj novi roman pod nazivom “Bijeg iz slobode”, za vrijeme Sajma knjiga 2019, a promotori su Abdulah Sifran i Indira Kučuk Sorguč.

Za “Bijeg iz Slobode” akademik Sidran ispisao je sljedeće rečenice, koje ćete moći pronaći i u samoj recenziji romana:

“Onoga trena kada savlada prvu čitalačku prepreku – a to je promjena pripovjedačke pozicije i smjenjivost naratora iz poglavlja u poglavlje – čitalac ove knjige počinje primati nagradu za uloženi trud: dramatično fabuliranje ljudskih sudbina, izvanredno precizno nijansiranje karaktera i likova koje je sudbina povezala samo njoj znanim moćima. Svi odnekud pribjegli u tuđinu, svi sa pokojim tužnim svežnjem zavičajnih ključeva u džepu, svi sa tajnom – tajnom i željom! – koju bi rado podijelili s drugima, a tajna je nemušta i neizgovoriva.

Postoji li način da se pokrpe, da se u jedno sastave naši pokidani životi, postoje li istinske ljubavi kojima je dato da čovjeka vrate u njegov smisao, postoji li mogućnost da dvoje ikada uistinu postanu jedno? Pitanja, pitanja, pitanja. Ono što i jeste zadatak književnosti. Odgovore na njih svaki čitalac nalazi sam za sebe, u vlastitoj čitalačkoj radosti i ljepoti…”

Muhamed Mahmutović je novinar i književnik. Rođen je u Krakači kod Cazina. Prisutan je kao novinar u mnogim medijskim kućama, u ulozi političkog analitičara, kolumniste ili autora televizijskih priloga.

Glavni je i odgovorni urednik veoma posjećenog portala Senzor.ba. Autor je knjiga “Pokošeni cvjetovi Krajine”, “Bogatstvo beskućnika”, “Inat bosanskog goluba”, “Pacijenti”, “Tihe likvidacije”, “Priče slučajnih prolaznika” i “Bijeg iz slobode”. Knjige su prevedene na strane jezike i doživjele su više izdanja.

Poznat je i kao recenzent brojnih literarnih ostvarenja te kao autor književnih prikaza poznatih svjetskih bestselera. U književnosti prati postmodernistički model pisanja, uz mnogo dinamike, što mu je donijelo veliku popularnost kao romanopiscu.

Član je Bošnjačkog akademskog foruma (BAF).Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime