Novi brutalni video: IDIŠ ubio čovjeka “jer je radio za Šuru mudžahida u Derni”

0
24

888888

Šam – Novi video snimak ubistva u izdanju IDIŠ-ove medijske produkcije ugledao je ovih dana svjetlo dana.

Kao i u mnogim drugim IDIŠ-ovim video izdanjima, predmet ovog video snimka je egzekucija špijuna.

I dok mnogi pomišljaju kako je u pitanju još jedan nevjernik iz redova proameričkih ili šiitskih snaga, “špijun” iz ovog, kao i mnogih drugih IDIŠ-ovih videa je zapravo sunitski musliman optužen od strane IDIŠ-a za saradnju sa sahavatima – kako IDIŠ naziva mudžahide iz suparničkih skupina.

Džebhetun-nusra, Ahraruš-Šam, talibani, Medžlisuš-šura mudžahida u Derni… za IDIŠ su svi redom sahavati – otpadnici, nevjernici, i saradnja sa njima je od strane IDIŠ-a kažnjiva smrću (pogledaj o IDIŠ-ovom dizanju u zrak afganistanskih seljana pod optužbom da su talibanski špijuni protiv IDIŠ-a).

Novoobjavljeni video snimak smaknuća “špijuna sahavata” prikazuje libijskog muslimana koji je uhvaćen i osuđen od IDIŠ-a zbog saradnje sa Medžlisom šure mudžahida Derne, koalicije džihadskih skupina u Derni koja objedinjuje Al-Kaidu u Libiji, Brigadu šehida Ebu Salim i Džejšul-islam, džihadske skupine koje se zalažu za Šerijat u zemlji i koje se bore protiv snaga proameričkog libijskog generala Halife Heftara.

Borbe između IDIŠ-a i džihadskih skupina u Libiji započele su u junu mjesecu 2015. godine. Sredinom juna, IDIŠ je od strane mudžahida i uz pomoć lokalnog stanovništva izbačen iz Derne , nakon čega traju napadi IDIŠ-a na ovaj grad.

U julu mjesecu, IDIŠ-ovi mediji su objavili video poruku mudžahidima Derne pod naslovom: “Dolazimo vam sa klanjem, o otpadnici (nevjernici)!”

Na video prilogu ispod prikazano je brutalno smaknuće čovjeka kojeg je IDIŠ optužio za saradnju sa (špijunažu u korist) Medžlisuš-šure mudžahida Derne. IDIŠ-ovo vozilo vuče ovog čovjeka po putu, dok su mu ruke vezane iza leđa. Svo vrijeme, ovo vozilo prati kolona IDIŠ-ovih vozila, sve dok na taj način čovjek nije ubijen.

Video triler u prilogu je objavljen sa amblemom IDIŠ-ovog Vilajeta Berka (Istočna Libija) pogledajte klikom OVDJE.

Source: Islamski svijetBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime