Nove investicije kompanije Centrotrans Eurolines: Još jači, brži i bolji

0
16

centrotrans_naslovnaSarajevo – Generalni direktor kompanije Centrotrans Eurolines Safudin Čengić u Sarajevu je danas prezentovao nove investicije kao i dodatne pogodnosti koji će unaprijediti usluge kompanije a putnicima učiniti uslugu ovog prevoznika bržom i jednostavnijom.

Čengić je istakao kako se radi o nabavci 22 autobusa čija investicija iznosi preko 3.5 miliona KM, a koji su namjenjeni za prigradsko gradski i međunarodni saobraćaj.

“Vozila su Euro 4, Euro 5 i Euro 6 generacije te zadovoljavaju sve regulacione standard Evropske unije”, kazao je Čengić te pojasnio kako se radi o četiri zglobna autobusa marke Neoplan, kapaciteta po 150 putnika sa video nadzorom, dva vozila ISUZU TURQUISE, dva vozila ISUZU Visigo, dva vozila MAN, 11 vozila Mercedes Conecto i jednom autobusu Neoplan. Napomenuo je kako je 15 autobusa  polovnih i starosti između šest i osam godina, te sedam novih.

“Cilj je smanjiti gužve, odnosno čekanje putnika na prevoz, pogotovo u vrijeme kada ljudi idu na posao i djeca u škole. Ovo se posebno odnosi na mjesta poput Vogošće, Dobrinje i Ilidže”, kazao je Čengić.

Osim promocije novih vozila kompanija Centrotrans Eurolines je prezentovala i uslugu video nadzora u četiri novonabavljena zglobna autobusa.

Muhamed Šačiragić, jedan od direktora u kompaniji Centrotrans Eurolines je kazao kako je cilj pružanje dodatne usluge koja podrazumijeva  obezbjeđenje novih tehnoloških pogodnosti kako što je sistem za video i audio nadzor, a koji je dio  javnog gradskog prijevoza u svim svjetskim i evropskim metropolama.

Istaknuto je kako je kompanija Centrotrans Eurolines raspisala tender za nabavku opreme informacionog sistema naplate i upravljaja prijevozom kao i međunarodni tender.

Na konferenciji je rečeno kako je cilj da se u sva vozila javnog gradskog i prigradskog prijevoza uvedu nove tehnologije koje se sastoje od Sistema za nadzor i upravljanja saobraćajem, Sistema naplate karata i evidencije protoka putnika.

Edin Lončarić, direktor zajedničkih poslova u Centrotrans Eurolines-u predstavio je novu uslugu/online prodaju autobuskih karata.

Online prodaja karata je počela 14.11.2014. godine, a kako je pojasnio Lončarić pored online prodaje u funkciji je  i nova, modernijeg dizajna, web stranica koja korisnicima usluga pruža brojne pogodnosti interaktivne komunikacije, rezervacije i kupovine avio karata, autobuskih karata, zakup autobusa, pretraživač redova vožnje.

Zahvaljujući ovoj kompaniji od sad će putnici imati priliku da izvrše rezervaciju i kupovinu autobuskih karata u jednom smjeru, povratnu sa otvorenim datumom povratka ili da odmah odrede i datum povratka. Još jedna od pogodnosti koje nudi ova usluga je i kupovina karata za bilo koji polazak unutar BiH i inostranstva.

Lončarić je pojasnio kako će na ovaj način korisnici usluga imati mogućnost da kupe autobusku kartu kompanije Centrotrans Eurolines za polazak iz bilo kojeg grada, u bilo koje vrijeme na trasi date linije.

Inače, sutra je planirano da se na autobuskoj stanici u Visokom izvrši primopredaja sedam autobusa marke Mercedes Connecto namijenjenih za potrebe javnog prijevoza putnika na području općine Visoko.

 

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime