Nove cijene telekomunikacijskih usluga

0
0

mobilni-telefoniSarajevo, Mostar – Prema utvrđenim novim cijenama telefonskih usluga na području BiH, cijena mjesečne pretplate za fizičke osobe od 1. siječnja bit će veća za pet posto za korisnike BH Telecoma i iznosit će 10,30 KM, za Telekom Srpske 12,95 KM, što je poskupljenje od 18 posto, a za HT Mostar ostaje 13 KM.

 

Nove cijene

Cijena pristupne pristojbe u BH Telecomu iznosit će 30 KM, odnosno 25 posto će biti niža od postojeće, u Telekomu Srpske ostaje ista odnosno 29 KM, a u HT-u Mostar 30 KM, odnosno 25 posto niža u odnosu na postojeću cijenu.

Cijene mjesečne pretplate za pravne osobe i socijalni paket ostaju nepromijenjene, kao i cijene mjesečne pretplate za posebni paket.

Kako saznaju Večernje, cijena razgovora unutar fiksne mreže u BH Telecomu ostaje ista, odnosno 0,033 KM/min, a korisnici će i dalje imati popust na cijenu u razdoblju slabog prometa, u iznosu od 25 posto cijene u jakom prometu za razgovore unutar fiksne mreže. Cijena razgovora unutar fiksne mreže Telekoma Srpske i HT Mostar ostaje nepromijenjena. Kod sva tri telekom operatera i u 2014. godini ostat će nepromijenjene cijene razgovora prema ostalim fiksnim mrežama u Bosni i Hercegovini. Neće se mijenjati ni cijene razgovora fiksne mreže prema vlastitoj mobilnoj mreži, tako da u BH Telecomu ostaje 0,18 KM/min, u Telekomu Srpske 0,19 KM/min, koliko košta i u HT Mostar.

Cijena razgovora iz vlastite mobilne mreže prema vlastitoj fiksnoj mreži iznosi 0,19 KM/min. Telekom Srpske i HT Mostar izvršili su sniženje cijena za sve postpaid i prepaid tarifne modele gdje su postojeće cijene bile veće od utvrđene granične cijene.

Međunarodni razgovori

Cijena međunarodnih razgovora za susjedne zemlje, također, ostaje nepromijenjena za sva tri telekom operatera, s tim što je u zonu susjednih zemalja u BH Telecomu svrstana Slovenija (poziv 0,37 KM/min), a u Telekomu Srpske u zonu susjednih zemalja svrstane su Slovenija i Makedonija (cijena poziva 0,44 KM/min)

Cijene međunarodnih razgovora za ostale europske zemlje ostaju na razini postojećih cijena u BH Telecomu i Telekomu Srpske, dok je u HT-u Mostar cijena razgovora prema europskm zemljama niža od trenutačne i iznosit će 0,767KM/min.

Od 1. siječnja bit će niže cijene međunarodnih razgovora za izvaneuropske zemlje. U BH Telecomu će iznositi 1,016 KM/min, što je za 12 posto niže od postojeće cijene, u Telekomu Srpske 0,70 KM/min (30 posto niže), a u HT-u Mostar 1,016, što je za 12 posto niže u odnosu na postojeću cijenu.

(kaportal.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime