Novčana podrška za 20 porodica čije su kuće stradale u poplavama na području Bihaća

0
24

imageBihać – Grad Bihać zajedno sa Federalnim Fondom za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na području F BiH današnjim potpisivanjem tripartnih ugovora realizirao je pomoć za porodice koje su u maju i augustu ove godine pretrpjele štetu uslijed obilnih poplava.

Ugovore sa mr.sci.Emdžad Galijaševićem, gradonačelnikom Bihaća danas je potpisalo dvadeset porodica , a sredstva u iznosu od 28.000 KM donirao je Federalni Fond za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na području F BiH. Potpisujući ugovore mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća kazao je da su na svu sreću velike poplave zaobišle područje Bihaća , ali da je i u poplavama koje su zabilježene u maju,augustu i septembru ove godine pričinjena znatna materijalna šteta na porodičnim kućama i usjevima u nekoliko mjesnih zajednica.

„ Nakon potpisivanja ugovora od strane Fonda novac će biti operativan i na raspolaganju našim građanima. Grad Bihać preventivno je djelovao kada je u pitanju čišćenje kanala za oborinske vode , ali isto tako imali smo problema sa pojedincima koji nisu dozvoljavale da saniramo stanje na terenu i spriječimo veće poplave. Zbog toga smo morali angažirati i policiju a ono što mogu istaći da ćemo slijedeće godine u budžetu izdvojiti minimalno 500.000 Km za čišćenje kanala širom grada „- dodao je gradonačelnik Galijašević.

On je istakao da će sa rukovodstvom Direkcije za ceste F BiH ove sedmice razgovarati o problemu vode koja se slijeva sa puta prema Bosanskoj krupi i pravi probleme u naselju Čavkići, a sličan problem je evidentiran u naselju Izačić.

Kada je u pitanju današnje potpisivanje , novčanu podršku dobili su Almir Šehić i Derviš Talić iz Ripča, Ekrem Kečalović ulica Darivaoci krvi 23, Emir Dizdarević, Jasmin Dizdarević i Kasim Zulić iz Orašca, Ferid Midžić ulica midžići bb, Hasan Mujadžić, Esnef Ćehić, i Nijaz Ćehić iz ulice Mujadžići , Husein Hrnjica, Izudin Havić i Osme Hodžić ulica Jablanska, Ismet Midžić iz Čavkića, Ismeta Alibabić iz Velikog Luga, Milenko Kakrakš ulica Mimara Hajredina i Nedžad Majdanac i Safet Hadžić iz ulice Omera Mujadžića.

(cazin.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime