Nova imena u odborima HT Mostar, Autocestama i Željeznicama

0
58

Mostar, Vitez, Sarajevo – Vlada FBiH na sjednici u četvrtak dala je prethodne suglasnosti za razrješenje dužnosti dosadašnjih članova Nadzornog odbora JP Hrvatske Telekomunikacijed.d. Mostar uime državnog kapitala, prije isteka mandata zbog, kako je priopćeno nakon sjednice, gubitka povjerenja.

Za privremeno imenovanje na ove dužnosti, na razdoblje do najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja natječajne procedure, počev od dana stupanja na snagu Odluke Skupštine o imenovanju članova Nadzornog odbora, suglasnost je data za Davora Tomića, Bojana Domića, Mirsada Brekala, Suzanu Petrović, Tihomira Čelana i Gordana Galića.

Prethodna suglasnost data je i Nadzornom odboru JP Autoceste FBiHd.o.o. Mostar za razrješenje dužnosti dosadašnjih članova Uprave društva, zbog isteka mandata, kao i za imenovanje vršitelj dužnosti članova Uprave društva, do okončanja natječajne procedure, a najduže na razdoblje do šest mjeseci, za Jasmina Buću (direktor), te Ivicu Ćurića (izvršni direktor za ekonomsko-financijske poslove), Marina Jelčića (izvršni direktor za projektiranje i građenje), Adema Zolja (izvršni direktor za upravljanje i održavanje) i Adisu Hadžić (izvršni direktor za opće, kadrovske i pravne poslove).

Vlada je dala i dvije punomoći za učešće u radu i odlučivanju na skupštinama gospodarskih društava: Jasmini Pašić za JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, a Suadu Krvavcu za PS Vitezit d.o.o. Vitez.

Danas je donesena Odluke o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za imenovanje Enisa Džafića za predsjednika Uprave.

Danas je na razdoblje od 90 dana produžen mandat predsjednici i članovima Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH. Ovo je učinjeno jer im je dosadašnji mandat istekao, a na ovan način se omogućava nesmetan rad Zavoda do imenovanja novog Upravnog odbora na osnovu javnog natječaja.

Vlada je, na osobni zahtjev, razriješila dužnosti Domagoja Matijaševića dužnosti v.d. direktora Ustanove iz djelokruga socijalne zaštite – Ljubuški, te na ovu dužnost, na razdoblje do tri mjeseca, odnosno do okončanja postupka imenovanja u skladu sa Zakonom o preuzimanju prava i obveza osnivača nad ustanovama socijalne zaštite u FBiH, imenovala Ivana Hercega.

Prije isteka mandata i na osobni zahtjev, dužnosti je razriješen direktor Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Bihaću Mirsad Demirović, a na ovu dužnost je, na razdoblje od četiri godine, imenovan Edham Veladžić.

Za direktora Kazneno­popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Sarajevu, na razdoblje od četiri godine, danas je imenovan Amer Softić.

U Vijeće za infrastrukturu prostornih podataka Federacije BiH danas su imenovani Željko Obradović (predsjednik), Josip Martić, Elvira Dilberović, Mehmed Cero, Mervana Hadžimurtezić, Zada Gabela, Ajša Softić, Elvedina Hodžić, Marinko Bošnjak, Pavo Boban i Galiba Karačić.

Izmjenom postojećeg Rješenja, u ekspertnu Radnu grupu za pripremu prijedloga potrebnih izmjena zakona i drugih propisa, kojima će, na novim osnovama biti uređeni način formiranja, korištenja, obnavljanja, teritorijalnog razmještanja, osiguranja i održavanja prostora za smještaj i čuvanje, poslovanje i financiranja federalnih robnih rezervi, te prava i dužnosti federalnih organa u poslovanju federalnim robnim rezervama, kao i za pravljenje presjeka postojećih skladišnih kapaciteta, postojećeg stepena devastiranosti skladišnih i drugih potencijala svih vrsta, te eventualnu pripremu prijedlog revitalizacije tih kapaciteta, imenovana je Amra Vučijak.

Izmijenjeno je i Rješenje o imenovanju Komisije za kontrolu namjenskog utroška grant sredstava odobrenih korisnicima u skladu s Odlukom o usvajanju Programa “Realizacije projekta održivosti povratka za 2012. godinu na prostoru Republike Srpske”, te je novoimenovani član ove komisije Zdenko Perić.

Vlada FBiH donijela je danas Rješenje o prestanku važenja Rješenja o imenovanju članova izaslanstva Bosne i Hercegovine u kongresu lokalnih vlasti Europe iz Federacije Bosne i Hercegovine.

Vlada je dala prethodnu suglasnost za imenovanje Mirze Duzana, Amera Bektaša i Memnuna Trake za vršitelje dužnosti članova Nadzornog odbora privrednog društva Konfekcija Borac d.d. Travnik uime državnog kapitala, na razdoblje do najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja natječajne procedure, počev od dana stupanja na snagu Odluke Skupštine o imenovanju članova Nadzornog odbora.

Nakon imenovanja novog federalnog ministra, danas je doneseno Rješenje o prestanku važenja Rješenja o ovlaštenju za potpisivanje akata iz nadležnosti Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i o čuvanju i upotrebi pečata ovog ministarstva, budući da je Federacije dobila novog ministra iz ovog resora.

(Bljesak.info/jabuka.tv)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime