17. Decembar 2013

18977_uis-itfBrčko – Nakon što je u protekloj godini za humanitarna deminiranja u Bosni i Hercegovini osigurano 3,2 miliona KM, Savezna Republika Njemačka je za 2014. godinu ponovno osigurala sredstva za ovu namjenu u iznosu od dva miliona KM.

 

Kao prvi korak u realizaciji ove podrške, predstavnici Savezne Republike Njemačke su  6. decembra 2013. godine potpisali ugovor o grantu od 800.000 KM s organizacijom “ITF Enhancing Human Security”.

 

 

Ovaj iznos će putem tenderske procedure biti dodijeljen firmama koje obavljaju deminiranje u BiH.

 

 

Također, Organizaciji “DEMIRA Deutsche Minenräumer e.V.” bit će dodijeljen iznos od 800.000 KM koja će putem tenderske procedure odabrati firme za provođenje projekta deminiranja na području Srednjobosanskog i Unsko-sanskog kantona.

 

Nadalje, “Norwegian People's Aidu” će direktno biti dodijeljeno 400.000 KM za projekt provođenja deminiranja na području Brčkog, saopćeno je iz Ambasade Savezne Republike Njemačke.

Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR