Ništavno rješenje o registraciji Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH

0
5

Ništavno rješenje o registraciji Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH

Sarajevo- Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo saopćio je da je Vlada FBiH donijela Rješenje o oglašavanju ništavnim rješenja o registraciji Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH pri Federalnom ministarstvu pravde FBiH.

Kako je saopćeno iz ovog sindikata, ovim rješenjem je Federalnom ministarstvu pravde naloženo da donese Rješenje o brisanju iz Registra udruženja Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH.

-Vlada naglašava da je upravni spor, putem advokata, pokrenuo legalno registrovan Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo, zbog niza nepravilnosti u registraciji Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH – navodi Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja KS.

Dodaje se da dokazi koje je predočio Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo jasno upućuju da je Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH nepravilno registrovan po osnovu nezakonitog preuzimanja prava i sljedništva od Sindikata osnovnog obrazovanja BiH, koji nije ni postojao u momentu registracije Federalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja.

Stoga je Vlada, ističe se, radi zaštite zakonitosti i odluka Ministarstva pravde FBiH, kao i vladine Administrativne komisije, donijela odluku o proglašavanju ništavog rješenja o registraciji pomenutog Sindikata.

SSOOIOFBIH je pozvan da, u što kraćem roku, otkloni nepravilnosti koje su utvrđene ovim rješenjem i registruje se u skladu s propisima, saopćeno je iz Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja KS.

Autor: Fena

(avaz.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime