Nikad veća dženaza i veća žalost u Bosanskoj Krajini

1
56

adnana-files_543687084Velika Kladuša, Bihać – U nedjelju je u Vrnograču na stadionu Nogometnog kluba „Mladost“ klanjana zajednička dženaza trojici navijača nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Hasibu Mahmiću (iz Bos. Krupe-Mahmića selo),Vildanu Pehliću i Almiru Kasumoviću (iz Vrnograča), koji su smrtno stradali u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj, na povratku sa utakmice Litvanija – BiH.

 

Vrnograč je posljednjih nekoliko dana bio obavijen tugom ali istovremeno u obavezi da organizira zasigurno najveću dženazu ikad održanu na prostorima općine Velika Kladuša ali i šire. Na posljednji ispraćaj „Ljutih krajišnika“ pristigli su njihovi prijatelji iz svih gradova Bosne i Hercegovine a nabrajamo samo neke ugledne ličnosti BiH koje smo primijetili u Vrnograču: Hamdija Lipovačapremijer USK-a, Emdžad Galijašević, načelnik Općine Bihać, Nermin Ogrešević, načelnik Općine Cazin, Nermin Nikšić, premijer FBiH, Emir Hadžihafizbegović, glumac, Elvedin Begić, predsjednik Nogometnog Saveza BiH,Emir Spahić, kapiten reprezentacije i brojni drugi.

Na zajedničkoj dženazi bilo je između 12 i 15 hiljada građana.

Nakon ove tragedije među prvima se obratio krajiški Zmaj Seniad Ibričić. „Sa nevjericom u očima jutro poslije utakmice sam čitao vijest kako su moji Ljuti Krajišnici Hasib Mahmić, Almir Kasumović i Vildan Pehlić izgubili život vraćajući se iz Kaunasa, gdje su nas bodrili na putu ka SP. I dalje ne mogu vjerovati da ta tri zlatna momka, koji su svega nekoliko sati prije toga, sa nama dijelili trenutke velike radosti, više nisu sa nama. Imao sam veliku želju doći na dženazu i odati im počast, ali na taj dan igram utakmicu.

Međutim, njih trojicu nikada neću zaboraviti, kako ja, tako i ostali igrači bh. reprezentacije, jer svi znamo da svaki naš navijač rizikuje svoj život kako bi prešao hiljade kilometara i bodrio nas. Zahvalni smo svima na tome i cijenimo njihovo vrijeme, odricanje i žrtvu, a Hasib Mahmić, Almir Kasumović i Vildan Pehlić zauvijek će živjeti, jer nikada nećemo dopustiti da umre uspomena na njih.

Porodicama želim izraziti iskreno saučešće zbog gubitka najvoljenijih, a čim dođem u BiH prva stvar koju ću uraditi je odlazak na mezar mojih Ljutih krajišnika, kako bih im proučio Fatihu. U nedjelju, iako ne mogu biti na dženazi zbog utakmice, igraću za njih, a ispod dresa ću imati majicu posvećenu njima.

Svaki svoj naredni gol i nastup posvetiću svojim Krajišnicima, sa nadom da se slične tragedije više nikad neće ponoviti“.

Vlada USK-a, na posljednjoj sjednici održanoj u petak, dan dženaze tragično stradalim navijačima proglasila je Danom žalosti u Kantonu. O ovom događaju koji je potresao Krajinu i BiH, najbolje je više ništa ne pisati jer je sve kazao i pokazao naš videozapis.

 

 

(reprezent.ba)



Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime