Neslavni rekorder: Novotravničanin prikupio skoro 10.000 KM neplaćenih kazni

0
34

Nakon policijskih akcija protiv višestrukih povratnika u činjenju prekršaja čini se kako su neredoviti platiše kazni u dobroj mjeri dovedeni u red, no još uvijek ima onih koji su državi za kazne dužni priličan iznos novaca.
Naime, dok su rekorderi po broju neplaćenih kazni nekada na kontu imali više od 50.000 KM, danas je vlasnik tog neslavnog rekorda na području SBK Travničanin sa “tek” 12.060 KM.
No, još uvijek je riječ o prilično visokim iznosima, pa tako, kad je u pitanju Novi Travnik, jedan Novotravničanin uspio je prikupiti čak 9,767 KM neplaćenih kazni, dok drugi iza njega ima 6.000 KM duga državi.
Kazne se, kažu u MUP-u SBK, kreću u rasponu od 3,60 do najviših 9.767 KM.
Ove brojke su promjenjiveo obzirom da je ovo samo trenutni izvod iz baze, a nove kazne svakodnevno pristižu, te ih ljudi uplaćuju, rekao je Hasan Hodžić, v. d. glasnogovornika policijskog komesara MUP-a SBK.

Aktivnosti protiv povratnika u činjeninju prekršaja, kaže Hodžić, nastavljaju se.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona kontinuirano provode aktivnosti u cilju naplate neplaćenih novčanih kazni koje su evidentirane u elektronskim bazama. To podrazumijeva oduzimanje vozila višestrukim povratnicima u činjenju prometnih prekršaja, te poduzimanje i drugih zakonom propisanih mjera i radnji u cilju naplate navedenih kazni. U tijeku 2019. godine višestrukim povratnicima oduzeta su 62 vozila koko bi se isti spriječili u daljnjem činjenju prekršaja, rekao je Hodžić.

centrala.baBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime