Nešić: Dodik je priznao krah svog legitimiteta, u svakoj pobjedi je ponizio sve ostale

0
1536

Foto: I. Š./Klix.ba

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić poručio je da narod nije ovca niti su njegovi politički lideri ovce da im treba čobanin iz SNSD-a da ga slijede “dok luta političkim kršom nesposoban da pronađe put do livade i sigurnosti”.

“Republika Srpska je iznad svih pojedinačnih političkih interesa i razlika i moj stav i stav DNS-a je da uspostavljanje jedinstva u njenoj odbrani i jačanju predstavlja prioritetni nacionalni interes. Sve srpske političke stranke, i one koje su od naroda dobile podršku i one koje je SNSD-a napravio od papaka, dogovorile su se o vrlo jednostavnim stvarima – mislimo da u Evropi 21. vijeka jednoj državi nije potreban inostrani upravljač i protiv smo mogućnosti da uprkos demokratskoj volji naroda nameće zakone”, izjavio je.

Nešić ističe da srpskom narodu u BiH je potreban politički bedem, a ne čobanin.

“Gospodin Dodik, izabrani član Predsjedništva BiH, je svojom izjavom o sastanku sa Christianom Schmidtom ozbiljno ugrozio potencijal srpskog jedinstva i priznao krah svog legitimiteta. Gospodine Dodik, bedem nacionalnog interesa gradimo zajedno, ne da biste se vi iz SNSD sakrili iza njega sa svim svojim greškama, nego da naši politički protivnici znaju da kad Vas pobijedimo nema promjena u čvrstini odbrane prava našeg naroda na Republiku Srpsku. Ako kao izabrani član Predsjedništva niste u stanju da ostanete dosljedni Vašoj odluci da se sa Christianom Schmidtom ne sastajete ili želite da u nama pronađete alibi da odluku promijenite ili joj ostanete dosljedni, niste uradili ništa do priznanja da legitimiteta više nemate”, dodao je.

Nešić za kraj kaže da iz svega navedenog vidi Dodikovo prihvatanje da slijedi poraz SNSD-a.

“Ni u jednoj vašoj pobjedi niste propustili da ostale ponizite oduzimanjem jednakog prava na Republiku Srpsku sa SNSD. S tim u vezi podsjećam na jednu mudru izreku: U pobjedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi”, zaključio je.

Izvor: klix.baBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime