Nemojmo rušiti državu Bosnu i Hercegovinu koja egzistira više od hiljadu godina

3
9

081023010BiH, Kanada – Rušimo nepravedni, nemoralni, ilegalni dejtonski ustav – antidržavni sklop koji je unakazio našu državu i društvo, legalizovao genocidnu tvorevinu, ponizio žrtve i svjedoke agresije i genocida, oduzeo osnovna ljudska prava i slobode povratnicima i otvorio vrata sistemske političke i ekonomske korupcije.

Otrgnuto od zaborava razmišljanje dok gledam defile bosanskohercegovačke reprezentacije na otvaranju 22. Zimskih olimpijskih igara.

Bosna i Hercegovina nije samo prelijepa zemlja omeđena rijekama i planinama, Bosnu i Hercegovinu ne čine samo prkosni, ponosni ljudi, vedra čela i spremni da ti pomognu kada ti god zatreba. Bosna i Hercegovina je ideja jednakosti, slobode i pravednosti, ideja Bosne i bosanski duh, ideja priznavanja, poštovanja, prihvatanja, tolerisanja drugog i drugačijeg, ideja za koju se borilo kroz hiljadugodišnju historiju Bosne i Hercegovine. Takva ideja je neuništiva, a sa njom i država Bosna i Hercegovina. Pokušali su ih uništiti u agresiji i genocidu i nisu uspjeli. Ta veličanstvena ideja i duh su zapisani u historijskoj građi koja je krvavo odbranjena u agresiji i genocidu. Ne činimo zločin prema toj historijskoj građi koja čuva hiljadugodišnju tradiciju bitnosti i bitisanosti Ideje Bosne i bosanskog duha na kojima se zasniva smisao egzistencije čovjeka i civlizacije, ne samo u Bosni i Hercegovini, već u Evropi i svijetu. Ne napadajmo na našu državotvornu svijest teško odbranjenu u mnogim agresijama i genocidima. Čuvajmo bosanskohercegovačke državne simbole, i dan danas napadane od idejnih tvoraca i realizatora agresije i genocida. Ne ponižavajmo, napadom na historijsku građu i državotvornu svijest, opravdani, demokratski društveni pokret i civilizovanu socijalnu pobunu protiv političkog establišmenta koji je kroz sistemsku korupciju pokrao nositelje ideje Bosne i bosanskog duha. Usmjerimo energiju opravdanog duštvenog bunta i civilizovane socijalne pobune u pravcu anuliranja dejtnoskog ustava koji je zločinački zaustavio hiljadugodišnji život ideje Bosne i bosanskog duha, ponizio borce za jedinstvenu, samostalnu, nezavisnu, suverenu državu i otvoreno, slobodno, civlino društvo, rasprčao bosanskohercgovačku zemlju, podjelio jedinstvenu bosanskohercegovačku teritoriju.

Emir RamićBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

 1. Evo podatka, da je falsifikovana istorija svih Slovena. Americki akademik, prof. s Harvarda, dokazao da su Iliri preci svih Slovena i da su Sloveni s Balkana naselili svoje danasnje zemlje, istocni Iran i Indiju:

  100 МИЛИОНА ПРАСЛОВЕНСКИХ ПОТОМАКА У ИНДИЈИ
  У овом смислу, Кљосов је доказао да су Словени и Прасловени рода „Р-1а“ („R-1a) и да су првобитно живели на Хелму (Балкану), одакле су населили подручја Европе, Африке и Азије. Да не бисмо, својим објашњењима, довели читаоце у недоумицу, наводимо Кљосовљев закључак, који је део наставе за америчке студенте на Харварду и који је унесен у обавезну литературу америчких универзитета:
  „Чланови рода „Р-1а“ на Балкану, који су тамо живели пре 9-10.000 година, после двеста и нешто покољења, избили су на источноевропску равницу, где се, пре око 5000 година, појавио предак савремених Руса и Украјинаца – рода „Р-1а“, укључујући и аутора ове књиге. Још 1000 година касније, пре 4000 година, они су (Прасловени) стигли до јужног Урала, а четиристо година касније, кренули у Индију, где сада живи око сто милиона њихових потомака, чланова истог тог „Р-1а“ – рода Аријеваца. Аријеваца – зато што су они сами себе тако називали. И то је забележено у древним индијским ведама и иранским предањима. Територију, на којој су живели, називали су Арјаварта (Земља Аријеваца). Управо тамо, у Арјаварти, стварана је класична култура Индије. Исти ти Аријевци су и потомци Прасловена, или њихових најближих сродника. Никаквог асимиловања хаплогрупе „Р-1а“ – нити је било, нити има, а и малтене истоветних хаплотипи се лако откривају. Истоветни су словенским. Још један талас Аријеваца, с истим хаплотипима, кренуо је из Средње Азије у Источни Иран, такође, утрећем хаљадулећу пре наше ере, и постали су ирански Аријевци. Најзад, још један талас представника рода „Р-1а“ је кренуо на југ и допро до полуострва Арабије, Оманског залива, где се сада налази Катар, Кувајт, Уједињени Арапски Емирати, те тамошњи Арапи, добивши резултате тестирања ДНК, запрепашћено гледају сертификат тестирања с халпогрупом „Р-1а“ – аријевском, прасловенском, „индоевропском“ – назовите је како хоћете, али је суштина иста. И ти сертификати одређују границе арела похода древних Аријеваца. Ниже наведени прорачуни показују време тих похода – пре 4000 година. Хаплотипи су типично аријевски, с Руске низије, исти као и код индијских и ирански потомака Аријеваца. Прасловенски хаплотипи групе „Р-1а“. Тренутно хаплогрупа „Р-1а“ међу Арпима достиже 9% од мушког становништва, укључујући чувене кланове, као што је клан Курјеш, који се спомиње у ‘Курану’, из којег је пророк Мухамед – оснивач Ислама. Намеће се поређење с највишим кастама у Индији, где хаплогрупа „Р-1а“ достиже 72%“.

  0

  0
 2. kako se falsifikuju dokunta o bosni, kao drzavi
  Овај део из књиге проф. др Суботића је био неопходан, да бисмо стекли утисак о намери Алије Исаковића – кад се позивао на овај грчки запис (извињавамо се ако је реч о његовој штампарској омашци). Наиме, Исаковић је понудио нешто краћи текст од овог у књизи проф. др Суботића. Код Исаковића, постоји у реченици: „и дијели Босну од српске земље“, што значи, да Дрина одваја Босну и Србију – у смислу да су у питању две државе. А код проф. др Суботића, читамо: „одваја Босну од остале Србије“. Ако је тачна реченица код проф. др Суботића, онда се види, да она има потпуно друкчије појмовно значење од реченице Алије Исаковића. Јер, кад се каже да се „Босна одваја од остале Србије“, лако је схватљиво да је и Босна у тој Србији. То значи – одваја се Босна (која је једна област у Србији) од осталог (преосталог) дела Србије. И…? Из записа грчког хроничара, може се закључити, да је Босна само део Србије. Проф. др Суботић нам је помогао да се упитамо – зашто је Алија Исаковић изоставио у реченици израз „остале“.

  0

  0
 3. Gospodine Ramicu,
  Bosna ne postoji kao drzava 1000 godina. To je falsifikat germanske istorijske skole. Bosna je bila samo pokrajina u Srbiji – s oblasnom upravom. Postala je drzavom tek u vreme sina Cara Dusana.
  Posto ste obrazovan covek, znate da su Srbi bili drzavotvoran narod u Jugoslaviji i da su mogli da donese odluku – da li ce ostati u SFRJ, ili ce osnivati sopstvenu drzavu. Zasto su muslimani i katolici prisiljavali pravoslavne u BiH da napuste Jugoslaviju? Nisu imali pravo na to. Znaci, nisu pravoslavni obavili agresiju na muslimane, nego su muslimani i katolici napali pravoslavne.

  Dalje, sto se tice republika – po Ustavu iz 1974, jedna republika je mogla da izidje iz Jugoslavije pod uslovom, da se s takvom odlukom sloze ostale republike. Zasto to nije cinjeno?
  Dalje, zasto se danas izmislja, da su pravoslavni u BiH potomci doslih Slovena, a muslimani potomci starosedelaca Balkana – Ilira? Zasto i najobrazovaniji muslimani u BiH i Raskoj slede ovaj naivni falsifikat, kad se zna da su preci Srba na Balkanu od pre 12.000 godina. Posto ste u Americi, imate na Harvardu o toj cinjenici knjigu prof. dr Anatolija Kljosova.

  0

  0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime