Nekadašnju vojnu bazu na Ciljugama općina Živinice pretvara u poslovnu zonu za hiljadu radnih mjesta

0
91

Hasan-Muratovic-3 (1)Živinice – Općina Živinice je prezentirala projekat po kojem će nekadašnju vojnu baz na Ciljugama pretvoriti u poslovnu zonu u kojoj bi se moglo zaposliti blizu hiljadu ljudi. Ova nekadašnja vojna baza posjeduje potrebnu infrastrukturu i uz mala ulaganja može se pretvoriti u veoma atraktivan prostor za otvaranje novih poslovnih objekata i upošljavanje novih radnika, istakao je prilikom prezentacije projekta načelnik Živinica Hasan Muratović. Po njegovim riječima uskoro se očekuje raspisivanje javnog poziva za dodjelu u zakup montažnih objekata i atraktivnih parcela na Ciljugama, a pored preduzeća “Bingo”, koje je već započelo sa izgradnjom poslovnih objekata, veliki broj privrednika je izrazio zainteresovanost za zakup na ovoj lokaciji.

–        Općina Živinice je završila sve pripreme za realizaciju ovog projekta. Općinsko vijeće je donijelo Odluku o visinama zakupa, koje se kreću od 0,10 do 1,00 KM mjesečno. Nakon prezentacije projekta raspisat ćemo javni poziv za zainteresirane privredne subjekte i uz najjednostavnije procedure i najminimalnije rokove rješavanja očekujem da ćemo tokom ljeta imati uposlenih oko hiljadu novih radnika, kazao je načelnik Muratović. Dodao je da se na ovoj lokaciji nalazi veliki broj atraktivnih parcela, skladišnog prostora, monažno-demontažnih objekata koji će biti u funkciji razvoja Živinica.

Područje, koje općina Živinice planira dati u zakup, raspolaže sa oko 650 dunuma zemljišta, sa potrebnom putnom komunikacijom, električnom energijom, dok ćemo pristupiti dovođenju vode i gradnji kanalizacije, kao bi imali svu potrebnu infrastrukturu. Ovdje se nalazi 44 montažna objekta, armirano betonska skoloništa-hangari, koji mogu poslužiti za potrebe biznisa, te niz drugih pogodnosti za poduzetništvo. Posebna pogodnost je blizina magistralnog puta, željeznice i Aerodorma Dubrave.

(radio-ferel.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime