Nedžad Ajnadžić: Mora se znati razlika između onih koji su branili BiH i onih koji nisu

0
5

news-2014-July-ajnadzic_nedzad_371337616Sarajevo – Nedžad Ajnadžić, ratni komandant 1. Korpusa Armije RBiH upozorio je kako se mora znati razlika između onih koji su branili i onih koji nisu branili Bosnu i Hercegovinu tokom srpske agresije na našu zemlju od ’92 do ’95. godine.

Zbog toga je i današnja manifestacija „Odbrana BiH – Igman 2014“ važna, je ona upravo pravi granicu između takvih ljudi, dodao je Ajnadžić, piše novinska agencija Patria (NAP)

Hiljade ljudi okupilo se 1. avgusta ove godine na Velikom Polju na Igmanu, kako bi prisustvovali manifestaciji „Odbrana BiH – Igman 2014“, javio je reporter agencije Patria.

Najžešće bitke između vojno daleko opremljenije vojske srpskog agresora i heroja Armije RBiH bile su tokom aprila 1993. godine upravo na olimpijskoj planini. Srpski agresor danima je granatirao položaje Armije RBiH i time došao u veliku prednost, ali su heroji odbrane BiH pokazali neviđenu hrabrost u borbama prsa u prsa koje su se odvijale po igmanskim šumama. Agresor je zaustavljen, a njegove jedinice razbijene. Spašavanjem Igmana od ruku agresora, spašeno je Sarajevo odnosno cijela BiH.

Manifestacija „Odbrana BiH – Igman 2014.“ svake godine okupi hiljade heroja iz svih krajeva BiH koji su učestvovali u oslobađanju zemlje od srpskog agresora. Sjećaju se najtežih dana svog života, u kojima je zemlja gorjela a njihovi najmiliji stradali. Prisjećaju se i saboraca koji su za odbranu Bosne i Hercegovine dali svoje živote.

– Ova manifestacija šalje jasnu poruku da oni koji su trebali da brane BiH, a otišli su iz ove države, moraju odgovarati zbog toga, a oni koji su ostali da brane državu BiH oni trebaju na adekvatan način biti nagrađeni – rekao je Ajnadžić za Patriu.

– Jako je bitno i jako je važno da smo uspostavili sitem vrijednosti kojeg sada trebamo dalje dograđivati – dodao je Ajnadžić, piše NAP.

(vijesti.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime