Nastavlja se dalja izgradnja autoceste prema sjeveru naše zemlje

0
1

coridor_vc_230614_2Mostar, Zenica – Na adresu JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar su pristigle finansijske ponude za izgradnju autoceste na Koridoru Vc, dionica Zenica sjever – Zenica jug, poddionica Zenica jug – Klopče. Krajnji rok za dostavljenje ponuda je bio 20.06.2014. godine do 12 sati.

Pristigle su ponude slijedećih ponuđača: Strabag AG iz Austrije, AZVIRT LLC iz Azerbejdžana, Construcciones Rubau S.A. iz Španije, JV: ŽGP d.d. Sarajevo i Euroasfalt d.o.o. Sarajevo, te Hering d.d. Široki Brijeg.

Dvije od pet pristiglih ponuda su ponude domaćih kompanija koje su dosadašnjim učešćem na izgradnji autoceste u FBiH stekle uslove da se ravnopravno nose na međunarodnim tenderima. U narednom periodu izvšit će se evaluacija pristiglih ponuda nakon čega se očekuje potpisivanje ugovora.

Potpisivanje ugovora za izgradnju i početak izgradnje autoceste Zenica jug – Zenica sjever očekuje se tokom ljeta ove godine.

JP Autoceste FBiH nastavljaju dalju izgradnju autoceste prema sjeveru naše zemlje. Pored završetka i puštanja u promet 102 kilometra autoceste u toku ove godine, započinje se novi investicioni ciklus u izgradnji autoceste. Radi se o dionicama Zenica jug – Zenica sjever i Počitelj – Međugorje ukupne investicije 250 miliona eura.

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime