Nastavak saradnje između Općine Visoko i “Muslim Educational Society” iz Bahreina

0
3

slika

Visoko – U okviru posjete Bosni i Hercegovini, visoka delegacija Bahreinske humanitarne organizacije “Muslim Educational Society (Muslimansko Obrazovno društvo)” boravila je danas u Visokom gdje je održala sastanak sa općinskom načelnicom Amrom Babić.

Sastanku su osim načelnice Babić prisustvovali gospodin Saleh Al Fadhala – Menadžer organizacije, Ismail Al Bukhari – izvršni sekretar Društva,  članovi delegacije, Ebrahim Rabeea, Fawaz Almannai,  Muath Almannai, Musab Busaiba te Kemal Baković- direktor firme Abras Company d.o.o. i predstavnice JU Centar za socijalni rad Visoko.

Povod sastanka je nastavak uspješne saradnje, te dogovor o novim projektima koji će biti realizirani u saradnji sa Općinom Visoko i JU Centar za socijalni rad Visoko.

Gosti iz Bahreina su potvrdili da će i ubuduće nastaviti sa slanjem godišnje pomoći u ogrijevu, lijekovima i prehrambenim namirnicama socijalno najugroženijim stanovnicima Općine. Osim toga, najavili su da planiraju pokrenuti još nekoliko projekata.

Jedan od projekata  je pomoć djeci bez roditelja. Drugi je podjela Sadekatul fitra i treći organizacija i podjela ramazanskih iftara. Pomoć koju ova humanitarna organizacija planira podijeliti preko zvaničnih institucija općine Visoko iznosit će oko 100000 KM godišnje.

Općinska načelnica Amra Babić zahvalila se na uspješnoj saradnji  sa  organizacijom “Muslim Educational Society”  koja je jedan od najvećih donatora na području općine Visoko,  kao  i  svima koji na bilo koji način sudjeluju u projektima pružanja pomoći socijalno ugroženim.

(magazinplus.eu)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime