Nastavak manifestacije „Dani vakufa 2014“ u Sarajevu, Foči, Tešnju i Kiseljaku

0
20

a7a76b8b3440b93d3146bc0601bbd57e_XLFoča, Tešanj, Kiseljak, Sarajevo  ̶  Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH, u saradnji sa medžlisima IZ-e: Foča, Tešanj i Kiseljak, organizira nastavak manifestacije „ Dani vakufa u BiH “, sa raznovrsnim sadržajnim programima u Sarajevu, Foči, Tešnju i Kiseljaku, u periodu od 20. do 24. oktobra 2014. godine.

Vakufska direkcija je planirala održati manifestaciju „Dani vakufa 2014“ u periodu od 22. do 30. maja 2014. godine sa raznolikim i značajnim sadržajnim programima u Sarajevu, Tešnju i Foči. S obzirom na katastrofalne poplave koje su u tom periodu zadesile našu zemlju i ugrozile veliki broj stanovništva kojem je bila potrebna hitna pomoć na zbrinavanju, odgođena je većina planiranih sadržaja, a Vakufska direkcija je tada sve svoje ljudske i druge resurse uključila u pružanje neophodne pomoći ugroženom stanovništvu.

Ipak, zbog nemogućnosti odgađanja pojedinih sadržaja, u planiranom periodu održani su sljedeći sadržaji: svečano otvaranje objekta Vakufa Gazi Ferhad-begove medrese u Tešnju-sjedište Medžlisa (23. maja), mevlud i hatma dova svim vakifima u BiH u džamiji Buća Potok u Sarajevu (25. maja), tribina o vakufima i svečana dodjela vakufnama u Gazi Ferhad-begovoj džamiji u Tešnju (25. maja) i polaganje kamena temeljca za izgradnju porušene Aladža džamije u Foči (30. maja).

Organizacioni odbor je početkom septembra odlučio da se u drugoj polovini mjeseca oktobra tekuće godine od preostalih planiranih sadržaja održe sljedeći: okrugli sto u Foči „Vakufi Foče“, okrugli sto u Tešnju „Vakufi Tešnja“, promocija knjige Faruka Muftića „Zaboravljena Foča“ u Foči i Sarajevu, hutba „Socijalni aspekt vakufa“, te novi sadržaji, a to su: otvaranje vakufsko-administrativnog centra Medžlisa IZ Kiseljak u Kiseljaku i mevlud i svečana dodjela vakufnama u Kiseljaku.

(Akos.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime