Nastavak edukativnih predavanja za uposlenike Rijaseta IZ u BiH

0
0

Sarajevo – U Gazi Husrev-begovoj biblioteci je 26. novembra 2015. godine održano predavanje „Organizacija i organizacijska kultura“ za uposlenike Rijaseta IZ u BiH. Predavač je bio gospodin Fuad Šišić, bivši načelnik Općine Tešanj i bivši član Sabora IZ a koji trenutno obnaša funkciju izvršnog direktora Marketing sektora u njemačkoj firmi „Mann+Hummel ba“ d.d. Tešanj.

Ovo predavanje je drugo po redu u okviru projekta edukacije uposlenika Rijaseta IZ iz oblasti poslovne komunikacije koje je nedavno pokrenula Uprava za administrativne i pravne poslove Rijaseta, odnosno Odjel za opšte poslove te Uprave, na čelu sa Izudin ef. Kruškom, koordinatorom projekta .

Gospodin Šišić se, govoreći o onome šta jedna organizacija podrazumijeva i  koji su osnovni principi i pravila funkcioniranja svake organizacije, osvrnuo i na IZ kao organizaciju sa specifičnom svrhom i namjenom.  Govorio je iz svog iskustva kao aktivnog člana Sabora IZ i njenih drugih struktura, ali i iz svog bogatog iskustva koje je stekao radeći u jednoj prestižnoj inostranoj firmi.

Istakao je da svaka organizacija mora imati jasno definirane ciljeve  koji se ostvaruju kroz timski rad, organizacijsku kulturu i motivaciju uposlenika, ali da najveći napor, kao i najveću odgovornost za uspjeh organizacije treba da ima njeno rukovodstvo. Naglašeno je i to da od dobre ili loše interne komunikacije zavisi i kako će se određena organizacija prezentirati i pozicionirati na eksternom planu, a inovacije i sinergija sa društvenim i civilizacijskim napretkom su nezaobilazni faktori za uspješnu poslovnu komunikaciju i ostvarivanje ciljeva.

Nakon predavanja, uslijedila je interakcija sa prisutnim uposlenicima Rijaseta u kojoj su oni iskazali svoje zadovoljstvo ovim vidom edukacije i izrazili svoju želju da se ona nastavi i intenzivira. Oni su, također,  iznijeli i svoja kritička gledanja na određene propuste, poslovne navike ili postupke koji bivaju uzrokom smetnji u komunikaciji ili otežavaju i usporavaju efikasnost rada njihove organizacije.

Nakon, aktivnog razgovora i korisnog predavanja, zaključeno je da je ovaj vid edukacije itekako potreban u institucijama, službama i ustanovama IZ.

(rijaset.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime