Nastavak akcije ljekara bez granica u Kozarcu

0
69

Krajina – Nakon što su, 3. oktobra 2015. godine, Rijaset Islamske zajednice, Fondacija „Muharem Berbić“ i Medicinska asocijacija „BIMA“ organizirali besplatne liječničke preglede za 507 građana u prostorijama Osnovne škole u Kozarcu, uslijedio je nastavak ovog humanog čina.

Naime, i prilikom prošlomjesečne posjete i pružanja liječničkih usluga svim pacijentima su pruženi besplatni lijekovi, te ostala medicinska pomagala koja su ovim humanim aktivistima bila na raspolaganju. Međutim, jedan od specijalističkih ljekarskih timova nije mogao na licu mjesta upotpuniti potrebe svojih pacijenata. Radilo se o oftamolozima koji su nakon pregleda koje su obavili ustanovili da bi za tridesetak pacijenata bilo neophodno obezbjediti naočale. U želji da riješe i ovu potrebu svojih pacijenata zabilježili su potrebne podatke i usput obećali da će zajedno sa ostalim organizatorima besplatno proslijediti naočale svakom za koga su ustanovili da bi imao potrebu da ih ima. Pacijenti su sa nevjericom prihvatali mogućnost da im i takva humana gesta bude učinjena.

Međutim, tačno nakon mjesec dana uslijedila je obavijest svima njima da su im u Medžlis Islamske zajednice Kozarac stigle obećane naočale. S tim povodom se većina njih, odmah istog dana, pojavila u prostorijama medžlisa i preuzela naočale. Oduševljenje zbog poklona kojeg su dobili nije se moglo skriti na njihovim licima. Ovaj nastavak humane akcije ljekara bez granica bit će ubilježen u draga sjećanja svima onima koji su svoj vid poboljšali njihovim trudom i zalaganjem. Zbog svega ovoga se nadamo da će Uzvišeni Allah uslišati mnogobrojne blagoslove i dove, koje prilikom  preuzimanja naočala izustiše oni koji su njima obradovani, a koje se doticaše sviju onih koji im zadovoljstvo priuštiše.

 

(rijaset.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime