Napušteni psi napali i ozbiljno ozlijedili Arifu Keserović iz Brezova Polja!

0
5

1e0a9dae62edf43d733b67457f20ca5e_XLVelika Kladuša – U petak ujutro, 12. decembra, oko 06:30 sati Arifu Keserović, iz Brezova Polja, Mjesna zajednica Glinica, dok se vraćala kući, nakon što je dijete otpratila u školu, napala su četiri psa njihovih komšija, od kojih su tri psa napuštena. Četvrti se, kako pretpostavlja Arifa, otrgnuo sa lanca. Arifa je zadobila desetak ugriza pasa po cijelom tijelu zbog čega ju je policija odvezla u Hitnu pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša.

Ranije se ovakvi primjeri nisu dešavali, međutim u posljednjih nekoliko dana Arifin suprug Refik Murtić je u više navrata zvao policiju kako bi ukazao na moguće probleme jer je njihova komšinica Ferida Mustedanagić, otputovala u Sloveniju, a kod kuće ostavila tri nezbrinuta i odvezana psa koji su najvjerovatnije zbog nedostatka hrane postali agresivni.

U pitanju su psi sitnije pasmine, međutim, četvrti pas koji je sa ovim psima napao Arifu, velike je pasmine i vlasništvo drugog komšije Rame Ćoragića. U blizini Ramine kuće dogodio se napad pasa a Arifi je pomogla Ramina supruga, poznatija u selu kao Raminca. –Svašta bi bilo da mi Raminca nije pomogla. Njezin pas je velik kao tele ali je poslušao kad je ona započela vikati, kaže Arifa. Pored ovih kuća seoskim putem Arifa naizmjenično svaki dan prati u školu dva sina, prvi i sedmi razred, i do ovog slučaja nije bilo nikakvih problema.

Arifin suprug Refik zamjera policiji iz Vrnograča koja ga nije shvatila ozbiljno kada je najavljivao moguće probleme. Došli su tek kada su psi nanijeli ozbiljne povrede Arifi te je odvezli u Dom zdravlja na liječničko zbrinjavanje. Da se radi o ozbiljnom problemu potvrđuje i činjenica da je ovu porodicu i mjesto napada pasa posjetila krim policija čiji se rezultati istrage očekuju. Arifa nema zdravstveno osiguranje. Ona sa suprugom i dva sina godinama žive bez stuje a tek nedavno su dobili gradsku vodu. I oni kao i mnoge druge porodice žale se na neodgovoran i nekorektan odnos vlasti Općine Velika Kladuša koja im može pomoći i to na način da izdaju potvrdu da je kuća građena sredstvima humanitarne pomoći i iz donacija što i jeste tačno. Međutim, kako vlast ne vodi brigu o svojim građanima, posebno osjetljivim kategorijama stanovništva, ova porodica će još dugo, u 21. stoljeću, živjeti u mraku.

Iz video zapisa se vidi da se radi o socijalno ugroženoj porodici, koja za sada ništa ne traži već potvrdu od načelnika Općine Velika Kladuša na osnovu koje bi Elektrodistribucija priključila struju a priključak su voljni sami platiti. Arifin suprug Refik nedavno je proveo četiri mjeseca u zatvoru zbog krađe ogrijevnog drveta iz državne šume kako bi utoplio skromni dom svoje porodice. On kaže kako je povreda njegove supruge daleko teži slučaj za policiju od krađe drva da neko ide u zatvor ali vjeruje da od toga neće biti ništa, jer ova Država, dodaje on, kažnjava i proganja samo sirotinju koja se bori za golu egzistenciju i preživljavanje.

(krupljani.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime