Naoružani četnici prijete a Bošnjaci se proglašavaju teroristima

0
12

2014-11-16-09_35_45-Četnici-su-naoružani-do-zuba-a-Bošnjaci-se-proglašavaju-teroristima-foto-_-Vij-620x330BiH, Srbija  ̶  Četnički terorista Bratislav Živković koji ima čin komandanta ili vojvode u zadnje vrijeme poznatiji široj javnosti (ali ne i SIPI i drugim Srpskim policijskim i obavještajnim strukturama) po tome da se trenutno bori na strani proruskih terorista u Ukrajini.

On je čak 2012. na svom facebook profilu objavljivao fotografije slikajući se po šumama i gudurama Kosova i Republike Srpske sa automatskim oružjem koje je po zakonu koji je trenutno na snazi u zemljama Balkana zabranjen civilnim licima.

Naime, radi se o tome da 300.000 četnika regularno i bez smetnje patrolira Bosanskim i Kosovskim šumama organiziranih u paravojne ili paramilitarne jedinice, a SIPA, OSA, i druge obavještano – “sigurnosne” agencije ne poduzimaju ništa.

Oni (SIPA) se trude da izvode nekakve akcije u koje šalju prvi put 600 polcajaca, pa 200 policajaca na muslimanska sela i muslimane po Bosni i Hercegovini s ciljem organizovanog zastrašivanja muslimanskog stanovnistva.

To su iste one četničko terorističke snage koje smo mi Bošnjaci osjećali na svojoj koži kroz historiju, od Balkanskih ratova, preko I i II svijestkog rata kada je rijeka Drina bila crvena od krvi muslimana, pa do 1992-1995 čije rane su friške. U tom zadnjem ratu samo u Srebenici četnički teroristi su poklali i pobili preko 8000 ljudi.

Na fotografijama (dole ispod) skinutih sa FB frofila teroriste Bratislava Živoinovića u komentarima jedne slike može se primjetiti veličanje ovog zadnjeg genocida u Srebrenici koji se desio 1995 godine, a komentariše četnički terorista imena Mladen Kardelj Lazarević sljedeće: “Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice … Pozdrav za Bracu”.

Bošnjaci godinama upozoravaju na ovaj problem ali “sigurnosne” agencije neće da čuju (vidi: Adnan Velagić: 300.000 četnika predstavlja prijetnju Bosni i Hercegovini)

Donosimo vam fotografije s njegovog profila, obratite pažnju na datum objave fotografija, oružje koje nose i lokacije na kojima se nalaze četnički teroristi.

cetnik-1-1024x421 cetnik-2-1024x451 cetnik-3-1024x486

Naime, dok 300.000 četnika (organizovanih u paramilitarne ili paravojne jedinice koji izvode vježbe po šumama po Bosni) za SIPU ne prestavlja nikakav bezbjednosni problem (vidi: Adnan Velagić: 300.000 četnika predstavlja prijetnju Bosni i Hercegovini), u isto vrijeme hapse se muslimani i montiraju im se sudski proseci pod etiketom terorizma i terorista. (vidi: ANALIZA: Šta se zapravo krije iza hapšenja muslimana?)

Da bi stvar bila apsurdnija, iz SIPE uopšte nemaju podatak o četničkim teroristima i njihovim kretnjama.

„ Raspolažemo podacima o onima koji odlaze na ratišta u Siriju ili Irak, ali o odlasku u Ukrajinu niko od policijskih agencija ih nema. Da li neke strukture u OSA-i opstruiraju pa ih ne dostavljaju na nadležne adrese, da li neka druga agencija ne znam, ali ono što je sigurno jeste da zvaničnih podatka nema. Baratalo se sa nekim brojem od 10 bh. državljana koji su otišli u Ukrajinu ali je to bila nepouzdana informacija“. – kažu za agenciju Patria iz SIPA-e. (vidi: Iako se u Ukrajini borilo deset bh. četnika u Sipi “priznaju” da se vode operacije samo protiv bošnjačkih dobrovoljaca)

Dok Sipom vlada velikosrpska politika nemoguće je očekivati da Goran Zupac pošalje svog specijalca Jovicu Mirosavljevića zvanog Četnik da hapsi četničke dobrovoljce.

Piše: Adem Hodžić – Vijesti umetaBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime