Nakon Nasera Orića i generala Sakiba Mahmuljina, na redu za hapšenje je general Atif Dudaković

1
61

Nakon Nasera Orića i generala Sakiba Mahmuljina, na redu za hapšenje je general Atif Dudaković

BiH – Tužilaštvo i Sud Bosne i Hercegovine prerastaju u institucije čiji prvenstveni cilj postaje zadovoljavanje srpskih, tj. zahtjeva Milorada Dodika i njegovih velikosrpskih mentora.

Naime, nakon što je Narodna skupština Republike Srpske na zahtjev Milorada Dodika izglasala odluku o održavanju referenduma u Tužilaštvu i Sudu BiH nastupilo je mobilno stanje. Moćni predstavnici međunarodne zajednice u BiH dali su zadatak vodećim ljudima u Sudu i Tužilaštvu BiH da im prioritet u radu mora biti procesuiranje navodnih ratnih zločina nad Srbima u BiH. Također, po hitnom postupku je nametnuto procesuiranje zvučnih bošnjačkih imena za navodne ratne zločine protiv Srba.

Nažalost, zbog cilja da se udovolji velikosrpskim zahtjevima Milorada Dodika, već je vidljivo da Tužilaštvo Bosne i Hercegovine skreće sa puta pravde. Na ovaj način postaje opasnost da će ogroman broj srpskih zločinaca ostati na slobodi. Problem postaje još veći ako se uzme u obzir da će pored Tužilaštva i Sud Bosne i Hercegovine svojim presudama morati zadovoljavati velikosrpske apetite. Milorad Dodik se neće zadovoljiti samo hapšenjem generala Sakiba Mahmuljina, Atifa Dudakovića, Nasera Orića i drugih, on želi da se oni osude za ratne zločine nad Srbima. Velikosrpska politika želi iskoristiti procesuiranje ovih slučajeva za vođenje opsežne medijske kampanje koja ima za cilj izjednačavanje krivice za ratnu prošlost. Nakon podizanja optužnice protiv Nasera Orića i poslije današnjeg hapšenja generala Mahmuljina već je pokrenuta žestoka medijska kampanja o navodnim zločinima Armije R BiH nad Srbima. Čak je i većina medija iz Sarajeva uključena u tu velikosrpsku kampanju (vidjećemo ovih dana kako će se sarajevski mediji utrkivati u objavljivanju strašnih priča o navodnim zločinima nad Srbima na Vozućoj i strašnim mudžahidinima).

Skoro niko u Bosni i Hercegovini ne primjećuje da je Milorad Dodik referendumskim zakonom već uništio Tužilaštvo i Sud BiH. Vještom referendumskom manipulacijom on je potpuno stavio pod kontrolu pravosudne institucije BiH i pretvorio ih u novu snagu za borbu protiv Bosne i Hercegovine i bošnjačkog naroda.

Pokretanjem sudskog procesa protiv Nasera Orića i hapšenjem generala Sakiba Mahmujina, uveliko je počela realizacija udovoljavanja velikosrpskim apetitima. Ostaje još da se uhapsi general Naser Orić i da se sva trojica osude po Dodikovim željama, pa da priča bude zaokružena.

(saff.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime