Nakon 80 dana pauze, zasjedalo Predsjedništvo BiH

0
8

Nakon 80 dana pauze, zasjedalo Predsjedništvo BiH

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine održalo je danas sjednicu na kojoj je trebalo da razmatra Godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2016. godinu te Izvještaj o radu Ministarstva odbrane BiH za prošlu godinu.

To je prva sjednica Predsjedništva BiH nakon krize izazvane podnošenjem zahtjeva za reviziju presude protiv Srbije za genocid, odnosno nakon 80 dana pauze.

Saopćenje s održane sjednice, kako je najavljeno, bit će naknadno upućeno medijima.

Predviđeno je bilo i razmatranje Prijedloga odluke o angažiranju Oružanih snaga BiH u aktivnostima pružanja vojne pomoći civilnim organima, Prijedloga odluke o imenovanju šefa dijela kontingenta Oružanih snaga BiH u operaciji “Odlučna podrška” u Islamskoj Republici Afganistan kao i Prijedloga odluke o produžetku mandata grupi oficira Oružanih snaga BiH u operaciji “Odlučna podrška” u Islamskoj Republici Afganistan.

Na dnevnom redu je trebalo da se nađu i prijedlozi odluka o donaciji – ustupanju sredstava naoružanja Oružanih snaga BiH („Vitezit“ d.o.o., Vitez, MUP Unsko-sanski kanton, MUP Republike Srpske).

Predsjedništvo BiH je trebalo razmatrati i Prijedlog odluke o uništavanju municije i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH.

Prijedlogom dnevnog reda je, između ostalog, bilo predviđeno i razmatranje Prijedloga odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma Vijeća ministara BiH i Vlade Sjedinjenih Američkih Država o razmjeni podataka vezanih za sigurnosne provjere o terorizmu, kao i Izmjena u Sporazumu BiH i Evropske unije o sigurnosnim procedurama za razmjenu povjerljivih podataka.

(Avaz)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime