Najuspješniji sportista USK-a je Elvedin Šiljdedić

0
24

sss-480x330Bihać – Sinoć je, s početkom u 19h, u JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ općine Bužim, održao Izbor sportaša USK-a za 2014. godinu. Proteklu godinu, na sportskom planu, su okarakterizirali usponi i padovi u takmičarskom sportu, ali i vrhunski rezultati, postignuti, prije svega, u borilačkim vještinama, biciklizmu, odbojci, nogometu, rukometu, auto-moto sportu, stolnom tenisu, sportskom plesu. Prisutnima se obratio predsjednik Sportskog saveza USK-a, Emir Dautović, Agan Bunić, načelnik općine Bužim i Predsjedavajući skupštine USK-a, Farko Hodžić. U revijalnom dijelu programa nastupili su članovi Sportskog plesnog kluba „Virus“ iz Bihaća, KUD „Sevdah“ Bužim“.

Posebna priznanja za ostvarene sportske rezultate u univerzitetskom i školskom sportu dobili su: Dinko Jakupović, najuspješniji sportista-učenik u školskom sportu za osnovne škole; Nejra Bosnić, najuspješnija sportiskinja-učenica u školskom sportu za osnovne škole; Senaid Kajtezović, najuspješniji sportista-učenik u školskom sportu za srednje škole; Milica Latinović, najuspješnija sportiskinja-učenica u školskom sportu za srednje škole i Amra Pečenković, najuspješnija sportiskinja-studentkinja u univerzitetskom sportu.

Posebna priznanja uručena su isportistima koji su prvaci BiH u svojim kategorijama (pojedinačna konkurencija), te sportisti koji su nastupili za reprezentaciju BiH u loptačkim sportovima (kadeti, juniori i seniori).Nagrađeni su: Nedim Cinac, Dijana Kurtović, Fadil Merdić, Ajdin Ćehić, Ervin Galić, Badema Tahirović, Selma Smlatić, Muhamed Džinović, Šejla Orašćanin, Arnel Zuberi , Elvis Gverić, Adis Šušnjar, Ismar Toromanović , Ermin Imširević, Ismail Hamulić, Mujo Mujagić, Nihad Seferagić, Hasan Ljubijankić, Salih Ljubijankić, Adelisa Dautović, Amil Mujagić, Ismar Babić, Binladen Krupić, Muhamed Liha, Adna Kujundžić i Amra Silić.

Priznanja Sportskog saveza USK-a dobili su:  ŽRK „Bihać“ Bihać, ŽNK „Željezničar 2011“ Bosanska Krupa, kadetska ekipa ŽRK “ Krajina“ Cazin, Edin Muslić, Haris Ružnić, Aldin Mahmutović, Adema Dervišević, Arijana Jašarević-Vojić, Mirsad Abdaković, Bećo Durdžić i Muamer Ćatović.

Dodijeljena su i posthumna priznanja sportskim radnicima koji su nas, nažalost, napustili u 2014.godini, a ostavili su neizbrisiv trag u sportu USK-a. To su: Denijal Talić, Sulejman Ferizović i Ismet Jusić.

Specijalne nagrade otišle su u ruke: Džanana Muse, Muhameda Toromanovića, Anela Hadžića i Ismara Hairlahovića.

Dobitnici priznanja Saveza za sport i rekreaciju RVI i invalidnih lica USK-a:

– Posebno nadareni sportista: Mirnes Družanović, odjeljenje djece sa posebnim obrazovanjem JU OŠ „Cazin II“ Cazin;
– Posebno priznanje: Alaga Pašić, Dževad Hujić  i Azra Dedić;
– Najuspješniji sportski radnik: Sabahudin Šušnjar;
– Najuspješniji trener: Mujo Islamagić;
– Najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji: pikado sekcija SSRI, općina Ključ;
– Najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji: pikado sekcija SSRI, općina Ključ;

Sportski savez USK-a je za najuspješnije sportiste za osobe sa invaliditetom predvidio bon u sportskoj opremi u visini od 200,00 KM, a to su Vahida Bešlagić, najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji i Rasim Topalović, najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji.

Najuspješniji sportski radnik USK-a za 2014.  je Mirel Bratić, osnivač i predsjednik ŽNK „Željezničar 2011“ Bosanska Krupa, a najuspješniji trener Dijana Jajčević, trenerica SPC „Virus“ iz Bihaća.

Najuspješnija sportska ekipa u ženskoj konkurenciji je UOK „Bihać – Preminger“ iz Bihaća, a u muškoj konkurenciji Šahovski klub „Bihać“, također iz Bihaća.

Sportski savez USK-a je i za najuspješnijeg kadeta, juniore i seniore predvidio bon u sportskoj opremi u visini od 200,00 KM, a za najuspješnijeg sportistu USK-a bon u sportskoj opremi u iznosu od 300,00 KM.

Najuspješnija kadetkinja: Una Smajić;
Najuspješniji kadet: Tarik Cazinkić ;
Najuspješnije juniorke: Alma Felić i Indira Fazlić;
Najuspješniji junior: Džejlan Šabić;
Najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji: Una Halilagić;
Najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji: Elvedin Šiljdedić.

Za najuspješnijeg sportistu USK-a proglašen je ELVEDIN ŠILJDEDIĆ, član SPC “Virus“ Bihać, za osvojeno 2. mjesto na Evropskom prvenstvu u show dance.

Čestitamo svim nagrađenima i želimo im još bolje rezultate u novoj 2015. Godini, a u prilogu Vam donosimo kompletan snimak sa dodjele.

(biscani.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime