Najbolji studenti će obaviti pripravnički rad u BH Telecomu

0
28

Sarajevo – U subotu 7. novembra u dvorani Zetra će se održati tradicionalna jedanaesta Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu.

Svečanost počinje u 11 sati, a bit će promovirano ukupno 6.369 diplomanata i magistranata.

Ovogodišnja promocija se održava pod pokroviteljstvom kompanije BH Telecom, dugogodišnjeg partnera Univerziteta u Sarajevu. Međutim, posebno lijepa vijest jeste odluka Uprave BH Telecom-a da najboljim studentima sa Elektrotehničkog fakulteta, Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, Pravnog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu omogući obavljanje pripravničkog staža i sticanje prvog radnog iskustva u najuspješnijoj bh. kompaniji.

“BH Telecom je do sada stipendirao 250 najboljih studenata u BiH i skoro svi su trenutno zaposleni u BH Telecom-u. Osnovni kriterij za dodjelu stipendija je prosjek ocjena, a stipendiraju se studenti I i II ciklusa studija u skladu sa potrebama kompanije. Također, u posljednjih 10 godina je za 1.500 učenika/studenata omogućeno obavljanje praktičnog rada u BH Telecom-u. Kao pokrovitelji ove manifestacije, odlučili smo da najboljim studentima omogućimo obavljanje pripravničkog staža jer najuspješnija kompanija u BiH treba najbolje studente. Ovu praksu ćemo nastaviti i na drugim državnim Univerzitetima u BiH”, izjavio je Mirsad Zaimović, generalni direktor BH Telecom-a.

BH Telecom poklanja veliku pažnju razvoju korporativne društvene odgovornosti kroz investiranje u nastavno-naučne projekte akademske zajednice i stipendiranje najboljih studenata kojima se nudi izvrsna mogućnost za budući profesionalni razvoj u najuspješnijoj kompaniji u BiH.

(klix.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime