Najava: Novogodišnji malonogometni turnir “Bosanska Krupa 2015”

0
3

Bosanka Krupa – Posljednji mjesec u ovoj godini, kao i svake do sada, bit će ispunjen zabavnim i sportskim manifestacijama koje uključuju ili privlače veliki broj ljudi, kako Krupljana tako i gostiju iz drugih gradova. U organizaciji Općine Bosanska Krupa i JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje” Bosanska Krupa upriličit će se Novogodišnji malonogometni turnir, Novogodišnji sajam, Veče sevdaha i doček Nove godine.

Novogodišnji malonogometni turnir počet će 7. i trajati do 22. decembra kad bi se trebala odigrati finalna utakmica. Najbolje ekipe na turniru očekuju i vrijedne nagrade. Za prvo mjesto predviđena je novčana nagrada u iznosu od 800 KM, za drugo mjesto 400 KM, a za treće 200 KM.

Tehničku podršku pri organizaciji turnira Općini i Centru za kulturu daje i Mješovita srednja škola Safet Krupić u čijoj se sali i održava turnir.

Prijave ekipa vrše se u JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje” Bosanska Krupa od 25. novembra do 5. decembra svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

Prilikom prijave igrača potrebno je uplatiti kotizaciju u iznosu od 40 KM i spisak od 10 maksimalno 10 igrača.

Generalni pokrovitelj Novogodišnjeg malonogometnog turnira je općinski načelnik Armin Halitović. Medijski pokrovitelji su portal Krupljani.BA i Radio Bosanska Krupa.

Pravila od prošle godine se nisu puno promjenila, 24 ekipe igraju grupnu fazu, dok ostali idu u baraž. Žrijeb takmičenja će se obaviti 6. decembra u prostorijama Doma kulture u 12 sati.

Pravila za turnir su:

Sve potrebne informacije oko prijave i održavanja turnira mogu se dobiti pozivom na broj telefona 061 591 045.

Pravila i propozicije takmičenja su:

1. Ekipu sačinjavaju 4 igrača (bez golmana) plus rezervni igrači (najviše 10 igrača u timu)

2. Utakmica traje 2 x 10 minuta sa odmorom od 3  minute.

3. Utakmice se odigravaju kup sistemom na ispadanje (grupe i eliminacije).

5. U slučaju neriješenog rezultata utakmica se riješava na penale (U slučaju grupa svaka ekipa dobija bod, ukoliko je eliminacije izvode se penali).

6. Utakmice se igraju na male golove bez auta.

8. Aut se izvodi nogom samo u slučaju udarca lopte iznad visine prečke ili prelaska lopte preko zaštitne ograde.

9. Igrač koji stoji na golu za vrijeme protivničkog napada rukama se ne smije držati za gol.

10. Vrijeme trajanja utakmice se ne zaustavlja poslije sučevog zvižduka osim u slučaju: „Time out”-a ili izvanrednih doganaja ( lakša – teža ozljeda, disciplinski prekršaj učesnika, publike ili tehničkog kvara ).

11. Izmjena igrača – leteća izmjena – obavlja se na sredini igrališta a broj izmjena za vrijeme utakmice nije ograničen.

12. Ekipa ima pravo u svakom poluvremenu zatražiti jedan „Time out ” u trajanju od 1 minute koji se dobiva na traženje kapitena ekipe a odobrava se u prvom prekidu igre.

13. U slučaju težeg prekršaja i nesportskog ponašanja igrač dobiva žuti karton i isključenje iz igre u vremenskom trajanju od 2 minute.

14. Drugi žuti karton povlači automatski i crveni karton i udaljavanje igrača iz prostora za odvijanje igre i vremensku kaznu za ekipu od 2 minute (igra sa igračem manje) nakog čijeg isteka u igru može ući rezervni igrač sa klupe kažnjene ekipe.

17. U slučaju kažnjavanja igrača direktnim crvenim kartonom ( zbog izrazito grubog prekršaja, drskog ponašanja, napada na suca ) igrač se udaljava iz prostora predvinenog za igru – dvorane. Ekipa igra do kraja utakmice sa igračem manje.

18. Ekipa može sudjelovati u igri sve dok u polju ima 2 igrača. U slučaju isključenja i 3. igrača igra se prekida i pobjeđuje ekipa koja ima više igrača sa rezultatom od 3 : 0

19. Klizeći start nije dozvoljen osim u slučaju: blokade dodavanja, sprečavanja šuta ka golu – uz uvjet da igrač koji izvodi klizeći start nije u bliskom kontaktu sa protivničkim igračem.

20. Kazneni udarac izvodi se u slučajevima :
– Kod namjernog igranja rukom radi sprečavanja pogotka na udaljenosti 3 m od gola.

20. Kazneni udarac se izvodi sa svoga gola na protivnički prazan gol – mjesto izvođenja udarca je označeno linijom.

21. Kod izvođenja kaznenog udarca ekipa koja izvodi kazneni udarac mora se nalaziti na svojoj polovici igrališta.

22. Nakon izvedenog kaznenog udarca bez obzira na ishod igru nastavlja ekipa protiv koje je suđen kazneni udarac.

23. Svi nastavci igre moraju se izvesti u roku od 3 sekunde od kada je igrač u posjedu lopte ili od znaka suca za nastavak igre.

23. Kod građenja lopte uz zid dvorane igrač se ne smije držati rukama za gimnastičke naprave, drvenu zaštitu dvorane, vrata, gol i slično osim u slučaju sprečavanja ozljede igrača.

U slučaju da se igrač koristi navedenim pomagalima lopta se dodjeljuje protivničkoj ekipi uz izvođenje auta.

(krupljani.ba)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime