Nade i želje stanovnika Srebrenice: Nova radna mjesta garantuju ostanak

0
17

Srebrenica – Općina Srebrenica je u saradnji sa partnerima uspješno realizovala Investiciono-razvojnu konferenciju “Srebrenica 2015”, koja se održala 11. i 12. novembra 2015. godine u Srebrenici.

Prvi konkretni rezultati konferencije vidiljivi su od ponedjeljka kada je na račun općine Srebrenica Srbija uplatila dva miliona eura, kao direktna pomoć budžetu Općine Srebrenica, te 50 hiljada KM od Općine Novi Grad Sarajevo, kao podrška infrastrukturnom projektu.

Građani Srebrenice su zadovoljni održanom konferencijom, ali ipak ne očekuju da će se svi problemi riješiti. Pravnik Mirnes Zahirović kaže da se “sudeći po izjavama učesnika konferencije očekuju pozitivne promjene“.

Najvažnija banja Guber

– Svi građani očekuju otvaranje novih radnih mjesta i pokretanja banje Guber što smatram najznačajnijim projektom u Srebrenici. Da li će sredstva doći u onoj mjeri kako je obećano i da li će se realizovati na način kako je zamišljeno ostaje da se vidi – kaže Zahirović

Ramiz Ramić je nezaposlen i kaže da se nada da će nešto krenuti u pozitivnom smjeru i da će biti konkretnih rezultata u korist građana.

– Daj Bože da možda nešto konkretno bude od konferencije. Nadati se je da hoće – ističe Ramić

Marizela Đozić, medicinska sestra, smatra da su se “mnogi novci uložili u Srebrenicu, ali malo se od toga vidjelo da je bilo u korist građana“.

Održivi povratak

– Mislim da će sada biti nešto napravljeno i urađeno od onog što smo mogli čuti na konferenciji. Nadamo se da hoće. Vjerujem da svi koji su spremni uložiti ili donirati novac Srebrenici očekuju i rezultate – kaže Đozić.

Marinko Sekulić, srebrenički novinar, kaže da se samo može pretpostavljati o rezultatima konferencije.

– Šta će biti to ne znam, ali znam da su svi građani bez obzira na nacionalnost za pokretanje rada banje Guber, za pokretanje projekata koji će mladima omogućiti posao i ostanak u Srebrenici.

(mojusk.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime