Načelnik Općine Vogošća Smajić i ministar Kazazović: Stvoriti još bolje uvjete u vogošćanskim osnovnim i srednjim školama

0
5

sastanak-min-kaza-3_800x533.jpg

Vogošća – Aktuelna situacija u vogošćanskim školama bila je povod jučerašnjeg sastanka načelnika Općine Vogošća Edina Smajića i direktora vogošćanskih osnovnih i srednjih škola sa ministrom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvirom Kazazovićem.

“Ovi sastanci su vrlo bitni za resorno ministarstvo jer nam pomažu da sagledamo kompletno stanje, jer u našem ministartsvu nemamo uvijek precizne informacije sa terena”, pojasnio je ministar Kazazović ovom prilikom.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim dešavanjima, prije svega vezanim za infrastrukturu na objektima. Direktori su prisutne upoznali o trenutnom stanju i prezentovali probleme vezane kako za infrastrukturu tako i za sam rad ustanova. U narednom periodu nastojat će se da se uočene potrebe dijelom riješe kroz izdvajanja iz Budžeta Kantona Sarajevo. Pored podrške Kantona i lokalne zajednice direktorima je sugerisano da podršku za razvojne projekte pokušaju naći i u privatnom sektoru, a sve u cilju da se učenicima stvore još bolji uslovi za sticanje znanja i postizanje boljih rezultata.

Načelnik Smajić istakao je da je urađeno mnogo toga ali da to nije dovoljno, jer radi se o našoj djeci. “Općina Vogošća će i dalje, u skladu sa svojim mogućnostima, finansijski pomagati rad vogošćanskih škola, brinuti se o prijevozu naših učenika, njihovoj sigurnosti, kao i nastavnom planu i programu. Imamo sreću da se iz godine u godinu upisuje sve veći broj prvačića u našim školama, što uz ovakav kvalitet nastavnog kadra i stvaranje boljih uslova u infrastrukturi, proizvodi kvalitetno obrazovanje“, naglasio je načelnik Smajić.

Direktorica OŠ „Mirsad Prnjavorac“, Sabiha Salčin smatra kako su ovakvi sastanci vrlo korisni, jer omogućavaju da se resorno ministarstvo upozna sa radom obrazovnih ustanova.

Nakon sastanka ministar Kazazović posjetio je OŠ „Mirsad Prnjavorac“ na kojoj se trenutno izvode radovi na utopljavanju i sanaciji mokrih čvorova.

(vlada.ks.gov.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime