Načelnik Efendić i predsjedavajuća Gabela ugostili delegaciju Općine Goražde

0
1

Goražde – Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Edina Gabela ugostili su danas delagaciju Općine Goražde i Općinskog vijeća, koju je predvodio načelnik Muhamed Ramović. U posjeti su bili i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Goražde Nedim Kunovac i predsjednik Komisije za saradnju sa lokalnim zajednicama u BiH i inostranstvu Šemso Ferhatović i njihovi saradnici.

Posjeta je upriličena u saradnji sa Komisijom za saradnju sa lokalnim zajednicama u BiH i inostranstvu Općinskog vijeća Općine Novi Grad Sarajevo, a susret je upriličen u zgradi Općine.

Načelnik Efendić je ovom prilikom kazao da Općina Novi Grad sa Općinom Goržde ima kontinuiranu saradnju, te da je u proteklom periodu održano nekoliko zajedničkih sastanaka.

„Ove dvije općine su povezane velikim brojem ljudi koji žive u Novom Gradu, a koji imaju veze sa Goraždem u smislu porijekla i sl. Dobro je da imamo saradnju, te da možemo jedni drugima pomoći i razmijeniti iskustva. Ono što se od Goražda može naučiti je vezano za posao, biznis, proizvodnju, gdje jako veliki broj uposlenih direktno radi u proizvodnji itd. S duge strane mi smo dosta uspješni kada je u pitanju realizacija infrastrukturnih projekata i sl.”, kazao je načelnik Efendić.

Načelnik Ramović je čestitao rukovodstvu općine Novi Grad na uspješnoj realizaciji mnogobrojnih projekata, istakavši da su u Novom Gradu svakodnevno vidljiva pozitivna dešavanja u smislu realizacije mnogobrojnih infrastrukturnih i drugih projekata. Zahvalio je na dosadašnjoj saradnji i podršci Općine Novi Grad u projektima, kao što je pomoć pri kupovini vozila za dijalizne bolesnike, koji svaki drugi dan iz Goražda putuju u Sarajevo i vraćaju se nakon dijalize.

„Kada su Goražde pogodile poplave, u kojima je pričinjena velika šteta, Općina Novi Grad prva je pritekla u pomoć, kao i u drugim projektima koji su vezani za infrastrukturu“, izjavio je Ramović.

Tokom današnje posjete općini Novi Grad, gosti su obišli najveći park u gradu Sarajevu, kojeg je Općina Novi Grad prošle godine izgradila u sklopu Centra „Safet Zajko“. Iskazali su oduševljenje ambijentom, zelenilom i raznolikošću sadržaja koji su svakodnevno na raspolaganju građanima Novog Grada, Sarajeva i gostima.

Također, posjetili su i Osnovnu školu „Fatima Gunić“ i firmu namjenske industrije „Zrak“.

U narednom periodu planirana je uzvratna posjeta i potpisivanje sporazuma o saradnji sa Općinom Goražde.

PRES SLUŽBA OPĆINE

(novigradsarajevo.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime