Načelnik Duraković ugostio predstavnike JICA-e i načelnike opština Bratunac i Rogatica

0
40

durakovic nacelnici_jica

Srebrenica, Bratunac, Rogatica – U kabinetu Načelnika Ćamila Durakovića jučer je održan sastanak načelnika Srebrenice, Bratunca i Rogatice sa predstavnicima japanske organizacije “JICA-e”. Na sastanku je razgovarano o projektima koji su finansirani od strane “JICA-e” i nastavku projekta koje sprovodi ova organizacija.

Hatani Asuši, šef kancelarije “JICA” iz Tokija, je kazao nakon pozitivnih rezultata rada “JICA-e”, da će se nastaviti s projektima i ove godine.

“Ovo je dio moje ture, upozavanja sa Balkanom s ciljem upoznavanjem sa aktivnostima i napretkom našeg projekta. Nakon sastanka sa načelnicima sam ohrabren projektom. Cilj nam je poboljšanje uslova života za lokalno stanovništvo”, rekao je Feni Asuši.

Tomislav Puhalac, Načelnik opštine Rogatica, je izjavio da projekat koji je ostvarila Rogatica sa organizacijom “JICA-e” jedan od najznačajnijih za opštinu.

“Izrazili smo svoje zadovoljstvo projektom, a sa predstavnicima “JICA-e” smo razgovarali i o budućim projektima”, rekao je Puhalac.

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković je rekao da je ovaj sastanak sabiranja rezultata na osnovu projekata koje sprovodi Japanska organizacija JICA.

“Htjeli su da čuju naše utiske i da vide efekte projekta. JICA radi transparentno, i vidljivi su rezultati. Njima je cilj pomirenje sa razvojem. Dosta su doprinjeli u razvoju malinarstva i stočarstva na našem području, a bilo je tu i infrastrukturnih projekata u našim seoskim područjima. Nadamo se da će projekat biti nastavljen i nakon ove godine”, dodao je Duraković

Nedeljko Mlađenović, Načelnik opštine Bratunac, izjavio je da na području Bratunca više od 500 porodica je imalo korist od projekata koje je sprovodila JICA.

“Ostala je još jedna godina za realizaciju ovog projekta, i ovo je bila prilika da i mi predložimo neke svoje projekte. Nama je cilj bio da pokažemo da se projekat nastavi. U narednom periodu će biti uključeno još 300 porodica, što nama donosi kao zajednici velika sredstva i razvija našu opštinu”, rekao je Mlađenović.

Istočna Bosna/srebrenica.gov.baBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime