Načelnik Duraković obišao poplavljena područja

0
36

poplavaSrebrenica – Snažne bujice izazvane neprekidnim obilnim padavinama pričinile su velike štete na lokalnim putevima i usjevima u srebreničkoj opštini.

Opštinski načelnik Ćamil Duraković obišao je danas područja opštine zahvaćeno poplavama zbog višednevnih padavina. Tokom obilaska, lično se uvjerio u teško stanje na pojedinim mjestima gdje se veliki broj objekata našo pod vodom. Ekipe Civilne zaštite su na terenu i budno motre na sve rijeke i riječice na teritoriji naše opštine. A dežura se i na početku kolektora Hrid kako se ne bi ugrozio grad izlivanjem vode iz kolektora rekao je načelnik Duraković.

Bujice su odnijele makadam sa mnogih lokalnih puteva, nanijele drveće i grane i zapušile mnoge propuste i mostove, što je dovelo do prekida saobraćaja za selo Gnionu i još neke zaseoke.

Član Opštinskog štaba civilne zaštite Cvijetin Maksimović izjavio je da je evakuisana stoka iz štala u naselju Žuti Most, te da je angažovana i mehanizacija građevinskih firmi za pročišćavanje propusta i nasipanje kamena na ugrožene dionice nasipa oko Križevice.

“Štete na makadamskim putevima su ogromne”, ocijenio je vlasnik firme čija je mehanizacija angažovana na sprečavanju poplava i osposobljavanju lokalnih puteva za saobraćaj.

Nabujala rječica Križevica izlila se iz korita po zasijanim njivama u naselju Gostilj i u Dugom Polju, a najkritičnije je u naselju Žuti Most.

U opštinskom Odjeljenju za privredu potvrđeno je da je kiša pričinila i veliku štetu poljoprivrednicima, i da su bujice sa tek zasijanih strmih njiva odnijele većinu usjeva.

 

(istocnabosna)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime