Na stupčanici kod Olova gradi se MHE “Petrovići”

0
81

Olovo – Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila je, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, dodjelu koncesije za projektovanje, izgradnju, korištenje i prijenos mini hidroelektrane „Petrovići“, na  Stupčanici u općini Olovo, privrednom društvu „Energonova Sarajevo”.

Nadležno kantonalno Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu provelo je javni poziv za dodjelu koncesije, a komisija za koncesije je utvrdila da ponuda „Energonova Sarajevo” ispunjava sve tražene uvjete javnog poziva i predložila je Vladi donošenje ove odluke. Instalirana snaga MHE „Petrovići“ je 1.555 kW, ukupna investicija iznosi 4,5 miliona KM. Tekuća koncesiona naknada je deset posto od ukupnog prihoda male hidroelektrane, a jednokratna koncesiona naknada, koja se uplaćuje prije potpisivanja ugovora, iznosi 83.000 KM.

Istovremeno se koncesionar privredno društvo „Enregonova Sarajevo” obavezuje da kod izvođenja radova angažuje najmanje 60 posto domaćih privrednih društava, i da u infrastrukturu Mjesne zajednice „Petrovići“ u općini Olovo uloži 80.000 KM.

(FENA) H.D.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime