Na Službi za zapošljavanje Gornji Vakuf-Uskoplje 3.305 nezaposlenih osoba

0
15

33de7fdb3721a80a6f2475b16576b6b7_LGornji Vakuf – Prema podacima Službe za zapošljavanje Gornji Vakuf-Uskoplje u mjesecu septembru  je broj nezaposlenih povećan za sedam osoba u odnosu na avgust mjesec iste godine. Tako je krajem mjeseca septembra na  Službi za zapošljavanje bilo 3.305 osoba koje traže zaposlenje.

Od tog broja najviše je kvalifikovanih, njih 1.422, zatim nekvalifikovanih ima 1.020, te polukvalifikovanih 49. Visokokvalifikovanih je dvoje, dok broj nezaposlenih sa srednjom stručnom spremom ima 637 osoba.

Na spisku onih koji putem Službe za zapošljavanje traže posao je i 95 osoba sa visokom stručnom spremom, dok njih 80 imaju dokaz sa diplomom više stručne spreme.

Od ukupnog broja nezaposlenih njih 1.559 prvi put traže posao, 928 pripada kategoriji demobilisanih boraca, 90 ratnih vojnih invalida i 102 članova porodica poginulih boraca.

Tokom mjeseca septembra zaposlilo se trideset i devet osoba, i to četrnaest osoba sa VSS, četiri osobe sa višom stručnom spremom, sedam osoba sa srednjom stručnom spremom, osam kvalifikovanih osoba, pet nekvalifikovanih i jedna visokokvalifikovana osoba.

U mjesecu septembru pravo na zdravstvenu zaštitu ostvarivalo je 1.216 nezaposlenih osoba.

(gornjivakuf-x.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime