Na Sarajevskoj sedmici mode prikazano slikanje svile novopazarske dizajnerke Selme Zukorlić i stihovi Bisere Suljić “Boškailo”

0
43

380_Moda_Selma_Zukorlic_Bisera_Suljuc_Boskailo

Sarajevo – U subotu, 15. avgusta sa početkom u 24 sata na platou hotela Evropa bit će i zvanično otvorena ovogodišnja Sarajevska sedmica mode koja se već od 13. avgusta održava na raznim lokacijama grada Sarajeva.

Modne revije koje će trajati do 22. avgusta dešavaju se po cijelom gradu, od vrtića do staračkih domova; na svim specifičnim mjestima; na mostovima, na Bašćaršiji, u Zlatarskoj ulici, na Bijeloj žutoj tabiji, na Vrelu Bosne, a svaku noć u ponoć od 15. do 22. avgusta u hotelu Evropa kada i gdje će biti prisutna mnoga velika filmska i druga imena. U okviru ove manifestacije grad će živjeti jednu tematsku priču i dešavati će se u vrijeme kada se Sarajevo stavlja u centar kulturnih zbivanja u regionu.

U okviru Sarajevske sedmice mode i dizajna svakim danom se dešavaju na različitim destinacijama grada Sarajeva fotoshuting bh dizajnera. Cilj ovih shutinga je da dizajneri i modni brendovi pored svojih kreacija pokažu i sve ono što krasi ovaj grad, odnosno da se iznova pokaže slika grada i pošalje u svijet u svoj svojoj ljepoti. Zato se za shutinge traže najljepše destinacije u gradu. Poslije shutinga brenda Granoffa i ARa u okviru Sarejevskih dana mode juče je urađen i shuting dizajnerice Aide Korman. U okviru brenda AR gradu je predstavljeno slikanje svile Selme Zukurlić, mlade dizajnerke iz Novog Pazara.

Ono što je novo za modnu scenu je i to da se na modnim svilenim haljinama nalaze i stihovi velikih pjesnika poput Maka Dizdara, Sidrana, Desanke Maksimović, Bisere Sulji-Boškailo koja je prva ispisala svoje stihove na svili. Stihovi iz najnovije zbirke pjesama „Vidljivo i nevidljivo“ očarava već mnoge manekenke koje se rado ogrnu stihovima.

Voditeljicu Vanju Simić sa TV Sarajevo i emisije Dobre vibracije grada, koja je juče u svom studiju pozvala Amelu Radan glavnog idejnog tvorca i pokretača dana, Andreju Mešković mladu dizajenricu, Enu Nožić piara, i našu književnicu Biseru Boškailo. U emisiji je mlada voditeljica odabrala svilu sa Biserinim stihovima da bude ogrnuta izjavivši kako ovi stihovi griju dušu.

300_Moda_Selma_Zukorlic 300_Moda_Selma_Zukorlic1

(Bošnjaci.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime