Na otvaranju zimske turističke sezone očekuje se 10.000 posjetilaca

0
11

zimska-turisticka-sezonaSarajevo – Ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica izjavio je danas na pres-konferenciji da su u organizaciju manifestacije uključene sve relevantne institucije Kantona, te istakao da su Igman i Bjelašnica i od interesa viših nivoa vlasti FBiH i države.

Na otvaranju ovogodišnje zimske turističke sezone na Igmanu i Bjelašnici u nedjelju se na platou ispred hotela “Maršal” na Bjelašnici očekuje više od 10 hiljada posjetilaca.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Emir Hrenovica izjavio je danas na pres-konferenciji da su u organizaciju manifestacije uključene sve relevantne institucije Kantona, te istakao da su Igman i Bjelašnica i od interesa viših nivoa vlasti FBiH i države.

Hrenovica je kazao da će ovogodišnje otvaranje biti skromnije u odnosu na prethodne godine.

I pored, toga, dodao je, budući da je uspostavljena koordinacija između više institucija, turističkih zajednica, preduzeća i agencija, bit će priređen niz sadržaja za sve uzraste, kao i što su Festival čokolade, prezentacije rukotvorina i organske hrane.

V.d.direktor KJP ZOI 84 Džemal Bisić je podsjetio da je situacija u tom preduzeću jako teška, ali i da su svi ljudski resursi uključeni u uređenje staza, te da se iznalaze dodatni potencijali da bi se što spremnije ušlo u zimsku turističku sezonu.

Bisić je posebno ukazao na značaj aktivnosti Ministarstva privrede Kantona Sarajevo na uvezivanju i koordinaciji više pravnih subjekata na prostoru Igmana i Bjelašnice ne samo za otvaranje nego i što bolje organizacije cijele zimske turističke sezone.

On je također kazao da će cijene ski- karata ostati na istom nivou kao i prošle sezone, uz proširenu ponudu parkinga.

Direktor hotela “Maršal” Zahid Bešović istaknuo je da je menadžment hotela stavio sve kapacitete na raspolaganje za ceremoniju otvaranja, te dodao da prvi put svi turistički djelatnici i hotelijeri nastupaju zajedno i koordinirano radi promocije turizma i turističke ponude Igmana i Bjelašnice.

Bešović je dodao da se ove godine na Bjelašnici očekuju posebno gosti iz Poljske, Češke, te cijele Dalmacije, kao i brojna bh. dijaspora.

Organizaciju otvaranja zimske turističke sezone na Igmanu i Bjelašnici s 10.000 KM pomogli su turističke zajednice FBiH i Kantona Sarajevo, zatim Ministarstvo privrede Kantona također s 10.000 KM te hotel “Maršal”.

(vippromo.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime